Тайната на доброто настроение
Tajna dobrog raspoloženjaThe Secret of a Good Mood
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Тайната на доброто настроение

Тайната на доброто настроение

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Добро настроение
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Каква е тайната на доброто настроение? Сигурно много пъти сте си задавали този въпрос, когато попаднете на щастливи хора в парка, които не спират да се усмихват. В следващите редове ще ви споделим няколко трика, които ще ви помогнат да сте с приповдигнат дух. Ето някои малки тайни за добро настроение.

Започнете деня си с позитивна настройка. Вместо алармата на мобилния ви телефон, нека ви събуди любимата ви песен. Още по-добре е ако ви събуди любимият човек.

Когато се събудите, помислете си колко много прекрасни неща ви очакват днес. Изкъпете се първо с топла, а после със студена вода. Използвайте душ-гел с любимия ви аромат.

Направете по някаква добрина за хора, които не познавате, но срещате по пътя към работата си. Достатъчно е да отстъпите мястото си в метрото или просто да се усмихнете на някого.

Не се поддавайте на рутината. Забелязвайте новите прекрасни неща около вас. Разгледайте колко е красиво небето, колко изящно е оформен интериорът на някоя сграда, какви са хората около вас.

Не се срамувайте да пеете под душа или в колата си, дори песните да са остарели. Важното е, че ще приповдигнат настроението ви.

Сутрин не се въргаляйте дълго в леглото. Помнете, че животът ще мине покрай вас, ако просто се въргаляте по цял ден в леглото си. През това време можете много да направите.

За по-добро настроение прекарвайте повече време с приятелите си, отколкото пред телевизора. Подхождайте творчески към работата си. Може би не ви се тръгва за среща с клиент на другия край на града.

Убедете сами себе си, че това е не само необходимо, но може да бъде и интересно.

Когато купувате нещо за себе си, не забравяйте да купите нещо, макар и мъничко, за любимия човек. Той ще оцени вниманието си, а това е по-важно от парите.

Опитайте се да живеете без клюки и скандали. Споделяйте усмивката си и доброто си настроение. Всичко това със сигурност ще се върне при вас. Научете се да прощавате и не завиждайте, а се възхищавайте на тези, които са постигнали повече от вас.

Отнасяйте се с разбиране към хората, които говорят лоши неща за вас и гледайте на това с чувство за хумор. Важното е какво е вашето собствено мнение за вас.

За да сте винаги в добро настроение, научете се да контролирате себе си. Не се безпокойте от дреболии, опитайте се да не спорите с близките си, простете им. Прощавайки, ще се отървете от гнева и желанието да си отмъстите, което ви разрушава на първо място.

Трикове за хубаво настроение

Опитайте се да погледнете на света с усмивка. Дори и да сте били обидени или да сте попаднали в неприятна ситуация, усмихнете се и кажете: Ще мине!

За да се преборите с мрачните мисли и да имате добро настроение, излезте навън. Можете да сте сигурни: навън не можете да тъгувате с вашата група приятели. Това е доказан факт от години!

Внесете нещо ново в живота си. Психолозите препоръчват понякога да променяме навиците си - например да имаме ново хоби или да променим стила си. Купете нови дрехи. Нищо не ни влияе по-положително от вниманието, което ни обръщат околните.

За да имате добро настроение, научете се да се отпускате. Когато изпълнявате трудна задача, помислете за нещо приятно. Например, можете да помислите за следващата среща с приятели или любим човек.

Отидете на плуване. Водата ще помогне на тялото ви да се отпусне, повишавайки тонуса и настроението ви. Освен това вероятността да претърпите някаква травма е почти равна на 0.

Запишете се на уроци по зумба или други танци. Движенията ще се отразят добре на тялото ви, а музиката ще подобри настроението ви. Изпробвайте още йога упражнения, медитация, дълбоко дишане - това са техники, които веднага ще ви накарат да се почувствате добре.

Спрете се за миг! Огледайте се... Понякога хората попадат в капан по простата причина да не намерят време да осъзнаят дали вървят в правилната посока. Трябва да намерите време, за да изчистите мислите, целите, отношенията си, точно както бихте направили в къщата.

Имайте по-просто отношение към живота. Да, в живота трябва да правим героични жертви и жестове, но не всеки ден. Опитайте да се съсредоточите върху това, което правите сега. Това е, което ще ви доведе до успех. Радвайте се дори за най-малките успехи и постижения. Живейте в настоящето.

Движете се. Това, което изглежда като трагедия днес, вероятно ще донесе усмивка на лицето ви утре.

Ако искате да останете в леглото по цял ден, по-добре се насилете и игнорирайте това желание. Действайте - и всичките ви емоции ще бъдат различни. Гледайте филм, почистете къщата... Това е най-лесният начин да се освободите от депресията.

Наслаждавайте се на това, което правите. Щастливите хора правят това, което обичат, не ходят на работа, която мразят, само зари пари или слава. Мнозина прекарват най-добрите години от живота си в опит да печелят пари, жертвайки здравето и семейството си, казва д-р Гарсия Вега. По-късно те харчат парите, които са събрали, за да си възстановят загубеното здраве и семейство.

Подобряване на настроението

Живейте ден за ден. За да сте щастливи и да сте винаги в добро настроение, не е нужно да мислите за минали неуспехи. Също така не е нужно да мечтаете за идеалистично бъдеще или да се притеснявате за неща, които не сте постигнали. Щастливите хора живеят в настоящето и имат положителни очаквания от него.

Изберете щастие. Не е нужно да се страхувате и да преоценявате целите си. Представете си живота си като история, която можете да промените и преразгледате, когато пожелаете. Винаги имате свободата да избирате как да подходите към всяка ситуация. Хората, които вярват, че имат абсолютен контрол над живота си, са щастливи. Така че поемете отговорност за действията си и вместо да обвинявате другите за неуспехите си, научете уроците си.

Учете се от провалите си. Запомнете, че всеки провал е урок, а не повод за лошо настроение. Пред вас стоят два избора - да си извадите поука и да запазите доброто настроение, или да изпаднете униние и да се самосъжалявате. Кой от двата пътя ще изберете?

Помнете, че взаимоотношенията с другите влияят пряко на доброто настроение. Щастието на другите влияе върху нашето щастие. Непрекъснато трябва да мислим как да направим другите щастливи. Това е тайната на доброто настроение и щастието.

Изследванията показват също, че омъжените хора са по-щастливи от самотните и са в по-добро настроение. Затова не обяснявайте как не искате да чувате за запознанства и срещи, а помислете за откриване на половинка, в случай че сте самотни.

Бъдете заети през цялото време. Ако искате да бъдете в добро настроение, излизайте възможно най-често. Най-добрият начин да се насладите на моментите е в компанията на хората около вас. Изградете богат социален живот. Намерете си работа и допълнителни занимания, четете книги.

Не се сравнявайте с другите. Амбицията е от полза и прави хората щастливи, но завистта ги прави нещастни. Сравненията с други са полезни само ако хората научат нещо от тях, а не ако искат това, което другите имат и не могат да го получат. За да сте в добро настроение, не забравяйте, че вие вървите по собствен път и не може винаги да имате всичко като другите. Не знаете те каква цена са платили за това.

Бъдете себе си. Точно както не е нужно да се сравнявате с другите, важно е да не се притеснявате за това, което другите мислят за вас. Щастливите хора са спонтанни, естествени и истински. За да запазите доброто настроение, просто бъдете себе си.

Не се притеснявайте. Не се отнасяйте твърде сериозно. Щастливите хора не се притесняват и признават, че 90% от притесненията им са неоснователни, защото събитията, от които се страхуват, не се случват. Освен това, може да звучи грубо, но никой не си е тръгнал жив от този свят, така че не си заслужава да се тревожите твърде много. Наслаждавайте се на възможностите, които имате и грабете от удоволствията с пълни шепи. Това е тайната на доброто настроение.

Добро настроение с любимите хора

Бъдете организирани. Щастливите хора правят планове и са организирани, имат определени цели, които се опитват да постигнат. Можете да получите това, което искате, само ако знаете какво искате от самото начало.

Мислете позитивно. Натрупването на отрицателни емоции и чувства създава психически и физически дискомфорт. Трябва да се отдалечим от негативния поглед върху нещата и да мислим оптимистично, за да бъдем щастливи и да имаме добро настроение. Оптимизмът е умственият механизъм на самозащита срещу депресия.

Оценете щастието. Най-щастливите хора осъзнават, че положителното им състояние добавя още години към живота им и се стремят да са в добро настроение постоянно.

Хранете се правилно, защото храната също е ключ към доброто настроение. Глезете се с парче черен шоколад, торта, нещо дребно и любимо, което ще ви създаде положителни емоции.

Вземете си домашен любимец. Игривите животни ще ви забавляват, когато сте тъжни, а грижите за котка или куче ще ви разсейват от лошите мисли.

Това са тайните за добро настроение. Помнете обаче, че те не са универсални, и всеки сам може да открие своите трикове, за да се чувства добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
46
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
еми
еми
29.06.2013 20:31
звучи прекрасно,ще пробвам всичко
1
0
malenka
malenka
16.11.2012 18:13
звучи прекрасно
1
0
didka2112
didka2112
05.09.2011 12:34
m.i.c.h.a.e.l.m.y.e.r.s, току-що ме зареди с отрицателни емоции само чрез този скептичен коментар.
0
0
m.i.c.h.a.e.l   m.y.e.r.s
m.i.c.h.a.e.l m.y.e.r.s
04.09.2011 14:25
Да, бе, да.
0
2