sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-странните сватбени обичаи

Най-странните сватбени обичаи

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Най-странните сватбени обичаи
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Съществуват много култури, които се отличават от останалите със своеобразните си убеждения по отношение на сватбите и семейното щастие. Някои от тези традиции съществуват и до днес, макар да ни е трудно да си ги обясним.

Някои жени в Индия са принудени да сключват брак с животни, тъй като в някои части на страната се смята, че призраците могат да обитават душите на живите хора. Особено се отнася това за момичетата, които са се родили с прокарало зъбче, някакво уродство или белези по лицето.

Единственият начин да се прогонят призраците от тялото на жената е като се ожени за животно – козел или куче. Вдига се пищна сватба, но бракът не се консумира. Ако впоследствие се прецени, че призраците са изгонени, на жената се разрешава брак с мъж.

Друга странна традиция има в Гърция – булката празнува своята сватба, като хваща момче, слага го в скута си и започва да гризе сладкиш, който лежи на врата на момчето.

Най-странните сватбени обичаи

След това новоизпеченият мъж прибира булката си вкъщи, като врата се полива с мед и други лепкави вещества. Жената хвърля нар и ако семената му се полепят по вратата, се смята, че ще роди много синове.

В Корея е прието бъдещият жених да помоли някой щастливо женен приятел, да му издялка дървена патица, като знак за семейно щастие. Сватбените патици символизират мир, многодетност и предотвратяват сривове в отношенията.

На този, който ще издялка патицата, се пада голяма чест и той трябва да е честен и добър приятел, който притежава петте достойнства – богатство, добро здраве, да не е разведен, да има добра жена и много синове.

В Шотландия е приет ритуалът „очерняне на булката”, при който близки и роднини крадат булката и я поливат с отвратителна смес от животински екскременти, брашно, остатъци от храна и всякакви подобни гнусотии. В този вид водят бъдещата булка през целия град, като се смята, че подобно унижение ще я подготви за бъдещия суров семеен живот.

В Мавритания съществува странна традиция за принудително угояване на невестата. Още от петгодишни момичетата са насилвани да ядат колкото се може повече. Тази практика е възприета защото там пълнотата се смята за привлекателна и така може да се поиска по-висока цена за момичето.

В Малайзия съществува мъчителна традиция – на младоженеца и булката се забранява да ходят до тоалетната трите дни преди сватбата им.

Отношението към ритуала е толкова сериозно, че през тези дни двойката се следи постоянно, за да не нарушат ритуала. Младоженците не се хранят и им се разрешава съвсем малко вода. Ако двойката издържи това мъчение, се смята, че ще им се родят много деца и никое от тях няма да умре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kras
Kras
11.10.2013 15:41
Абе незнам за другите държави как е ,но за Малайзия малко не съм съгласен. Нема такова нещо.
0
0
деяна
деяна
11.06.2013 21:00
луди хора
0
0