sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Няколко неща, които не знаете за сънищата

Няколко неща, които не знаете за сънищата

AdminAdmin
Дарт Вейдър
657386
Сънища

Сънуването предотвратява психозата

В скорошно изследване за сънищата, студенти, които са били събудени в началото на всеки сън, но въпреки това са спали поне 8 часа, изпитват трудности в концентрацията, раздразнение, халюцинации и признаци на психоза само след три дена.

Когато им се позволи да спят повече, мозъкът се опитва да навакса загубения сън и времето за сънуване се увеличава.

Сънуваме само това, което знаем

Често сънищата ни са пълни със странници, които участват в определени части. Знаете ли, че мозъкът ви не си измисля тези лица - те са реални лица на реални хора, които сте виждали през живота си, но не познавате и не помните? Злобният убиец в последния сън може да бъде момчето, което е сипвало бензин в колата на бащата ви, когато сте били малко дете. Всички сме виждали стотици хиляди лица през живота си, така че имам безкраен източник на герои за нашия мозък, които той да използва в сънищата ни.

Не всеки сънува в цвят

12% от хората сънуват в черно и бяло. Останалият брой сънува в пълен цвят. Хората също така имат склонност към определени теми на сънища, които са ситуации свързани с училище, отвличане, бавно тичане или тичане на място, сексуални изживявания, пропадане, закъсняване за среща, човек, който е жив, но се сънува мъртъв, падащи зъби, летене, късане на изпит или инцидент с кола. Не е ясно дали сънищата свързани с насилие са по-емоционални за хората, които сънуват в цвят или тези в черно-бяло.

Безсъние

Сънищата не са за това, за което са

Ако сънувате нещо, то много рядко съня е свързан с него. Сънищата говорят на дълбоко символичен език. Мозъкът се опитва да сравни съня ви с нещо друго, което е подобно. То е като писане на поема и да кажеш, че група от мравки са като машини, които никога не спират. Но никога не бихте сравнили нещо със самото него, например "Този хубав залез беше като хубав залез".Така че, какъвто и символ да използва съня ви, то най-малко вероятно е да е символ на себе си.

Отказващите цигарите имат по-живи сънища

Хора, които са пушили цигари за дълго време и спират, имат по-живи сънища от преди. В допълнение, според журналът по Абнормална Психология: "Сред 293 пушачи с абстиненция между 1 и 4 седмици, 33% споделят че имат поне 1 сън свързан с пушене. В повечето си сънища, те хващат себе си да пушат и изпитват силни негативни емоции, като паника и вина. Сънищата свързани с пушенето са в резултат на отказването от тютюна, като 97% от хората не ги сънуват докато са все още пушачи и тяхната поява е забележително свързана с периода на абстиненция. Те се определят като по-живи от обикновените сънища.

Външни стимули превземат сънищата ни

Това е така нареченото "инкорпориране на сън" и е усещане, което повечето от нас са изпитвали, когато звук от заобикалящият ни свят се чува в съня и се вгражда в него по някакъв начин. Подобен пример може да бъде, когато сте физиологично жаден и вашият мозък вгражда чувството в съня ви. Сигурно ви се е случвало повтарящото се пиене на голяма чаша вода в съня, която утолява жаждата ви и след това веднага жаждата се появява отново. Когато се събудите сте много жадни и веднага отивате да пиете вода.

Вие сте парализирани, докато спите

Сънуване

Вярвате или не, тялото ви е виртуално парализирано докато спите, най-вероятно за да се предотврати възможността тялото ви да симулира аспекти от сънищата ви. Според статия в Уикипедия за сънищата се произвежда хормон, който помага да се заспи и невроните изпращат сигнали към спиналната връв, които карат тялото да си почива и по-късно да се парализира по време на сън".

Когато хъркате, вие не сънувате

Малките бебета не сънуват себе си, докато не станат на 3 години. От същата възраст децата обикновено имат повече кошмари от възрастните, докато не станат на 7 или 8 години. Ако се събудите извън периода на често въртене на очите, то е по-вероятно да запомните съня си по-живо, отколкото ако се събудите сам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
45
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Cvetan
Cvetan
29.07.2014 20:48
Ами аз защо сънувам много рядко. В 3-4 месеца сигурно сънувам 1-2 макс.. Доста гадно !
0
0
ВАЯ
ВАЯ
15.01.2013 07:19
ЧЕРНО И БЯЛО - Сънуваните два цвята едновременно вещаят потребност от изводи и поуки, редуване на контрастни емоции, добро и лошо, успехи и неуспехи, трябва да си по обективен при вземане на решения, а може би ти липсва радост в живота
0
0
Звезди
Звезди
22.11.2012 23:40
да наистина има някои верни неща ....всъщност аз установих, че в съня си има част от случка от изминалия ден,дори тя да е малка и незначителна §например в 6ти клас се избъзикахме с 1 приятелка, че господина закъснява ,защото е отишъл на по ракия и вечерта сънувах че той припада по време на час и после лекарите казаха "пациентът е припаднал от много пиене на ракия" :D§ често се случва....
0
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
02.11.2012 21:34
Статията е хубава и ми харесва, има много вярни неща свързани със сънуването.
0
0
Ива
Ива
01.11.2012 16:31
Чудя се и се мая какво да ти пожелая -
щастие или радост, а може би вечна младост.
Нека да е младост, защото в нея има и щастие и радос пожелай ми нос като на жена ти и гъз като на любовницата ти а мозък по-голям от твоя вкус като моя не се Маи повече досаждаш ми адски много КЪШШШШШШШШШШШ !мога да те излъжа че ми харесваш но не искам !Поръчки и да продължаваш да слабееш !
0
0
www.sanovnik.info
www.sanovnik.info
11.04.2011 00:04
Съновник.
0
0