sanovnik.bg»Статии»Сънища»Няколко съвета как да заспите

Няколко съвета как да заспите

AdminAdmin
Дарт Вейдър
658392
Заспиване

Ето няколко съвета, които можете да приложите, ако заспивате трудно:

Много често безсънието се дължи на преяждане. Затова вечерята трябва да бъде лека и да се поема най-малко два часа преди лягане за сън.

Хората, които имат трудности със съня, не би трябвало да се тревожат. Препоръчително е да използват часовете, през които не могат да спят, за четене на нещо полезно. Много често това е време, когато мозъкът е в състояние да усвоява сложни идеи и концепции.

След време сънят ще дойде и това е далече по-добро, отколкото да се мятате безспир в леглото. Късните вечерни часове могат да се употребяват и за дълги разходки на чист въздух или за физически упражнения. Безпокойствието от липсата на сън е много по-вредно, отколкото самото безсъние.

Ранно събуждане

Едно полезно упражнение, което много често донася сън, е да се легне по гръб с ръце встрани и леко разтворени крака. В тази поза трябва да се диша дълбоко и бавно през носа. Мисълта трябва да се съсредоточи върху дишането, а тялото да се отпусне напълно. Сънят ще дойде, а и дори това да не стане, позата и дишането ще освежат тялото и ще ви донесат отмора.

Физически умореният човек заспива веднага. Предприемете след вечеря разходка или играйте някакви игри, за да предизвикате здравословна физическа умора и да отстраните напрежението. Физическото натоварване е най-добрата противоотрова срещу емоционалното напрежение. След като напрежението се премахне, сънят няма да закъснее.

След известна възраст някои хора започват да се будят рано, най-вероятно защото вече се нуждаят само от четири или пет часа сън. Ако е така, на тях може да се препоръчва да си лягат доста по-късно, за да не се будят твърде рано сутрин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
жена
жена
16.10.2013 09:08
години наред съм давала нощни смени. Съвета ми е - не давайте нощни смени,пазете съня и здравето си,никакви пари не са достатъчни да платят тези неща...
0
0
...
...
30.04.2013 05:57
Ами какво ще кажете за нас,дето ходим и нощна смяна....Знаете ли какво е да се спи през деня?
0
0