sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Лъвовете нападат хора по пълнолуние

Лъвовете нападат хора по пълнолуние

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Лъвовете нападат хора по пълнолуние
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Пълната луна е време, по което, според легендите, се активира превъплъщението на върколаците, но всъщност има и други фактори, от които трябва да се притесняваме.

Африканските лъвове атакуват хора и ги убиват в дните, които следват пълнолунието. Опасността идва от факта, че лъвовете се стремят да хванат плячката, когато луната е пълна, защото жертвата обикновено не може да види наближаващия хищник.

В продължение на цели десет дни след пълнолунието луната не изгрява веднага след като залезе слънцето. Броят на нападения над хора по това време рязко нараства – най-вече в първите пет дни след пълнолунието.

За жителите на Танзания например опасността от нападение на лъв е напълно реална – над хиляда души в южната част на Танзания с били нападани от лъв през последните двадесет години.

Лъвовете нападат хора по пълнолуние

Над две трети от тези нападения са завършили фатално, тъй като лъвовете са изяли жертвите си. Лъвовете стават особено активни в периода след пълнолуние, като нападат безразборно антилопи и други животни.

Тъй като проблемът на атаката на лъвове е истинско бедствие в Танзания, били анализирани над петстотин нападения, като се изключили тези на дневна светлина, както и случаите, в които хората с били инициатори на лов на лъвове.

Оказало се, че след настъпването на пълната луна лъвовете атакуват четири пъти по-често, отколкото преди нея. Особено многобройни са атаките в сезона на дъждовете, когато има облаци на нощното небе.

Повечето нападения са осъществявани, преди да падне нощта. Няколко дни преди пълнолунието луната изгрява рано, което означава, че най-тъмното време е в ранна сутрин.

След пълнолунието обаче най-тъмният период от денонощието е между залеза на слънцето и изгрева на луната. По това време има много хора навън, и това ги прави уязвими за атаките на лъвовете.

Гледката на пълната луна е знак, че в следващите нощи хората в районите с лъвове трябва да си седят вкъщи, ако искат да могат да се радват по-дълго време на красотата на луната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселякя
Веселякя
30.07.2011 07:08
Нищо не разбрах. Статия изпълнена с противоречия. В крайна сметка лъвовете обичат да нападат по светло или по тъмно. По пълнолуние или след него. Не става ясно нищо от това. Само става ясно, че някой драскач е умрял от скука, но не му достига интелект и образование.
1
0
Елена
Елена
27.07.2011 14:27
Я, тъпите вълци били през цялото време прости, клонирани имитатори, хаха.Това се знае от векове.
0
6