sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Музика от ушите

Музика от ушите

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Музика от ушите
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

След оздравяването си от тежко заболяване рускинята Наталия Якушева започнала да чува класически произведения в главата си. Понякога концертите рязко спирали.

Най-странното е, че който допирал ухото си към ухото на Якушева, чувал същата музика. Това чул и специалистът уши-нос-гърло, към когото се обърнала жената.

Той е препратил на експертна група уфолози. Те установили, че музиката спира само когато жената мие чинии или се къпе, но двадесет минути по-късно отново започва да се чува.

Подобен феномен се е случил през тридесетте години на миналия век в САЩ, когато психиатър изследвал пациентка с гласове и музика в главата. Оказало се, че в една от пломбите й има карборундови кристали, които служели като антена за местната радиостанция.

Музика от ушите

Близо до дома на рускинята Якушева имало цяло поле с антени, което според специалистите обяснява как жената чува музиката в главата си. просто тя е като жив приемник.

Жена от руския град Нижни Новгород месеци наред чувала в главата си нещо като морзови сигнали, които се чували силно от главата й и дори колегите й ги записали.

Не било намерено обяснение на този случай, но се намерили психиатри, които започнали да записват слуховите халюцинации на пациентите си, които смятали себе си за психично болни.

Тези халюцинации обаче лесно били записвани на диктофон. Това помогнало много пациенти да бъдат успокоени, че са здрави, а гласовете са в главите им, които служат като приемници.

Така например млад мъж от Полша имал звукови халюцинации в продължение на десет дни – той чувал гласове на жени. Близките му го настанили в психиатрия.

В момента, в който влязъл в стая с метални стени, гласовете изчезнали и се появили след излизането му от стаята. Според специалистите металът може би служи като прекъсвач на веригата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктор
Виктор
05.09.2014 00:15
Карборундови кристали да провокират гласове в главата?Странно звучи,заслужава си да се проверят свойствата му,въпреки че каква е връзката между пломбата ти чак в устата и мозъкът?
0
0