sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Погребението на древния робот

Погребението на древния робот

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Погребението на древния робот
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Върху древни китайски фрески и талисмани се срещат изображения на странно същество. Върху главата си то има странни израстъци, които напомнят рога.

Във всеки от шестте си крайника то държи оръжие – мечове, брадви, арбалети. Жителите на древен Китай смятали, че тайнственото чудовище Чи-ю е свързано със стихията на желязото и защитава от зли духове.

Историята на Чи-ю започна през двадесет и шести век преди новата ера. Според писмени свидетелства точно тогава от небето паднала звезда и се превърнала в бяло яйце.

От него излезли хора, които приличали на богове. Един от тях – Хуан-ди, станал след време китайски управник. Пришълците донесли със себе си интересни предмети.

Сред тях били полупрозрачни огледала, каруци, които се движели сами или пък летели. С тях бил Чи-ю и неговите осемдесет братя, които му се подчинявали. Чи-ю можел да лети и владеел битките с всички видове оръжия.

Когато той умрял, прищълците отделили главата му от тялото и го погребали. От гроба дълго време излизала пара.

Пришълците забранили на местните да доближават гроба му.

Според специалисти Чи-ю най-вероятно е бил робот, а не живо същество. Това доказва и портрета му в храма Улан-зи, който е направен през втори век преди новата ера.

Там върху главата на чудовището ясно личи антена. Възможно е детайлите на робота да са били изготвени от радиоактивен метал и затова китайците били предупредени да не доближават гроба му.

През шести век селяни от провинцията Цзи-Чжоу намерили в земята метален череп с четири очни кухини. Това, според местните, били останките на Чи-ю, но не е ясно какво е станало с тях след това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Радо
Радо
21.04.2014 21:45
Напишете нещо за артиста на Хуан Ди, който също е робот.
1
0
Радо
Радо
21.04.2014 21:20
Много малко има писано за Чи Ю,но срвнете летящите коли севрейският кивот които също е можел да лети.
2
0
Виктор
Виктор
12.04.2012 12:02
И Миро коя книга напиши ми я на съобщение в този ми профил.
Предварително мерси
0
0
rado
rado
21.04.2014 21:40
В сборника"Даоцзан"/Вместилище на пътя/,в сборника"Ър шъ съ шъ"/"Двадесет ичетири истории за династиите"/ За повече инфо /
0
0
Виктор
Виктор
12.04.2012 12:01
Това звучи по-убедително от 2012.Но както обичам да казвам вярвам на фактите и предпочитам да го видя и усетя.
Добре де това ,,яйце"-космически кораб не е ли останал? Или се е разбил? А ако се е разбил и са оживели роботите къде са им оръжията,а като са роботи не са ли безсмъртни? Може да са хибриди?
Въпроси много затова факти предпочитам.
0
0
радо33
радо33
21.04.2014 22:00
Виждането по принцип не става с очи.Защо "Яйцето " да е останало,Все едно да питаш ,защо спускаемия апарат"Аполо" не е останал на Луната.Защо роботите да са безсмъртни?Нима твоята кола да е безсмъртна?Ами износват се.
1
0
Миро
Миро
21.09.2011 03:21
Прочетете книгата Били ли са те на
земята. Там са описани доста добре.
3
0