Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Тренировка за усмивка

Тренировка за усмивка

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k874
Тренировка за усмивка
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-13%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
19.14 лв.
Виж ››

Приятното изражение на лицето е благоприятно за общуването. Спокойното и усмихващо се лице прави съвсем различно впечатление от загриженото или обезпокоеното изражение.

Усмивката е ефективен инструмент за позитивно въздействие върху себе си и околните. Когато лицевите мускули работят, за да се усмихнете, то се случва повече, отколкото предполагате.

Мускулите активизират нервите, разположени в тях, и така в мозъка се изпраща позитивен сигнал. Затова човек се чувства добре, когато се смее.

Усмивката е лесно разпознаваемо послание, което показва на околните, че всичко е наред, че са приети добре и не съществува никаква опасност. Така при контакт с околните човек се отпуска и не е нащрек.

Усмихнете се и задръжте мускулите на лицето в това положение около 30 секунди. Ако направите този експеримент честно, ще можете да констатирате, че нещо наистина се случва.

Същността на тренировката за усмивка е в това, да се научите няколко пъти на ден да задържате усмивката си за около минута. Това упражнение можете да правите навсякъде.

Усмихване

Интересен е следният ефект, който възниква при тази тренировка за усмивка. В първите секунди вместо усмивка може да се получи просто гримаса, особено ако сте раздразнени или загрижени от нещо.

Но след около 10 секунди започвате да изглеждате смешно в собствените си очи и това означава, че гримасата започва да променя в усмивка.

Усмихнете се, преди да вдигнете телефона или когато вие звъните на някого. Този малък трик създава положителен климат за разговора, тъй като човекът от другата страна усеща вашия позитивизъм.

Правете упражнението именно в момент, когато сте ядосани или притеснени от нещо. Задръжте усмивката около минута и ще усетите подобряване на емоционалното си състояние.

Вижте още:

- Как да се освободим от емоционални натрупвания;

- Как да увеличим дневната доза смях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest