sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Всеки двадесет и пети чува гласове в главата си

Всеки двадесет и пети чува гласове в главата си

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Чуване на гласове
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Всеки двадесет и пети човек на планетата често чува чужди гласове в главата си. Според специалистите това не е задължително да е симптом на психично заболяване.

Напълно нормално е да чувате гласа на любим човек, с когото не сте се виждали отдавна. Малко е странно, ако чувате непознати гласове, но това може да е просто реакция на организма спрямо стреса.

Гласът може да разкрие чувствата си, които успешно криете с помощта на жестове и мимики. Гласът е способен да разкрие цялостната психологическа история на един човек.

Затова в древни времена в паспорта на италианците се посочвал и тембърът на гласа им. Тогава се смятало, че никой не може да промени гласа си, защото той е природна даденост.

Всеки двадесет и пети чува гласове в главата си

Донякъде те са били прави – дотолкова, че гласът на всеки един човек е уникален, точно както и пръстовите му отпечатъци. Гласът на човека има по-голяма сила от много мощни музикални инструменти.

Ако не виждате човек, а само чувате гласа му, лесно може да объркате предполагаемата му възраст. Емоциите като гняв и страх правят тази предполагаема възраст максимална, а радостните емоции предизвикват асоциации с изключително млада възраст.

Жените, които работят често с мъже, без да осъзнават това, постепенно започват да говорят с глас, който се различава от нормалния им по по-ниския тембър.

Ако искате да говорите ясно и свободно, следете за стойката си. При правилна стойка органите на дишането са разположени правилно, което позволява лекота в говоренето. За да проверите дали стойката ви е правилна, поставете ръка на гърдите си и ако те леко вибрират, значи стойката ви е наред.

Котките реагират по-добре на женски гласове, защото те са по-високи по тоналност от мъжките. Жените изпитват възбуда от звука на собствения си глас, затова им е много по-лесно да изразят емоциите си, отколкото мъжете.

Хората, които разговарят в ниска тоналност, предизвикват асоциация с увереност и развит интелект. Хората възприемат такъв човек като авторитетна личност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest