sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Трикове за убеждаване

Трикове за убеждаване

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Трикове за убеждаване
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Силата на убеждаването е един от най-важните инструменти в общуването и всеки може да се научи как да го прави. Убедителността е подходяща в много ситуации.

Освен това ще разберете как търговците успяват да ви продадат стока, от която нямате нужда само защото звучат много убедително.

Първият подход за убеждаване е фреймингът, той често се използва в политиката. Той се състои в промяна на основните думи, като те са емоционално наситени.

Ако един политик иска да повлияе върху избирателите си с намаляване на данък наследство, той би го нарекъл данък смърт и така ще звучи по-силно.

Трикове за убеждаване

Огледалното поведение също е много полезно при убеждаването. Просто бъдете като огледало на някои едва забележими движения на събеседника си – жестове, движения на главата и ръцете.

Постарайте се огледалното ви поведение да не се забелязва и правете четири секунди пауза преди да повторите движението на събеседника си.

Лимитираното количество е хватка на търговците, но всъщност какво ви интересува дали една стока е произведена в лимитирано количество, трябва ли да я купите на всяка цена?

Взаимната размяна също е действен метод. Ако искате някой да направи нещо за вас, трябва вие да го направите първи.

Таймингът е също много важен. Когато искате да убедите някого в нещо, изчакайте удобния момент, а той настъпва когато човек не е зает с умствена работа.

Говорете плавно, без да използвате паразитиращи думи и различни видове междометия, които дават усещането, че не сте убедени в това, което говорите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ангел
Ангел
09.06.2013 14:14
Някъде бях чел че също така ако искаш да убедиш някого за нещо трябва да го накараш поне 3-пъти да каже да на някои твой въпроси с които го предразполагаш да се съгласи с главната ти цел."ДА" настройва човека отсреща положително особено когато го повтори няколко пъти :)
4
0