sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Странни факти за известни личности

Странни факти за известни личности

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Странни факти за известни личности
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

През 1792 година английският драматург Уилям Конгрийв починал и оставил цялото си наследство на ексцентричната му любима – херцогиня Малборо.

След смъртта на любимия си мъж херцогинята се побъркала от мъка и заповядала да се направи посмъртна маска на починалия драматург. Тя я прикрепила към кукла и остатъка от живота си живяла с нея.

Когато давала прием, тя я представяла на гостите си като свой съпруг, а вечер лягала с нея в леглото. Сутрин избирала на куклата нови дрехи и я обличала.

Херцогинята дори викала лекар и му плащала, за да лекува от време на време болния драматург. Когато тя починала, по нейна молба куклата била погребана с нея.

Сър Хенри Уайт, който бил известен велможа в двора на крал Ричард Трети, бил осъден да умре от гладна смърт по политически причини. Той бил заключен в лондонския Тауър.

С него обаче влязъл в кулата и любимият му котарак. Той се промушвал през комина навън и носел на стопанина си уловени от него гълъби, с които той се хранел.

Странни факти за известни личности

Така придворният велможа успял да остане жив в продължение на много месеци. Когато разбрал за това чудо, крал Ричард Трети се смилил над осъдения и заповядал да го освободят.

Американският изобретател Томас Едисон, британският писател Чарлз Дикенс и американският писател Марк Твен не успели да завършат дори начално училище.

Руският цар Александър Трети и прочутият изобретател и художник Леонардо Да Винчи си приличали в едно – те успявали да учудят всичките си съвременници с невероятната си физическа сила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest