sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Рекордите на паметта

Рекордите на паметта

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Рекордите на паметта
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Политикът от ЮАР Ян Христиан Смътс в преклонна възраст научил пет хиляди книги наизуст. Жителят на Бирма Уиситабм Уумса казал наизуст шест хиляди страници будистки текстове.

Японецът Хидеаки Томоери можел да каже числото „пи” с точност до 40 000 знака след запетаята.

През седемдесетте години на миналия век Мехмед Али Халиси от Анкара казал наизуст 6666 стиха от Корана в присъствието на академици.

Китаецът Ху Янлин, който е на 26 години, помни петнадесет хиляди телефонни номера.

Пола Прентис, оператор в телефонната служба на Тазмания, помни 128603 телефонни номера на абонати, както и имената и адресите на всеки един от тях.

Пола е била абсолютна двойкарка по математика. Когато имат нужда, служителите на местната спасителска служба й звънят, за да намерят бързо някой номер. Собствения си номер Пола не може да запомни, тя го носи записан на листче в чантата си.

Самуел Гарибян безпогрешно възпроизвежда до хиляда думи, продиктувани на десет различни езика.

Американецът Дейв Фароу е в състояние да запомни подреждането на петдесет и две тестета карти, като допуска до шест грешки.

Казината в цял свят писмено са забранили на англичанина Доминик О’Брайън да влиза в тях, защото той помни какви карти са останали в тестето, увеличава рязко залога си и взима парите от банката.

За един час Доминик успява да запомни до триста думи на чужд език, а за една седмица се научава да говори сравнително добре на език, който не е чувал дотогава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
26.02.2015 22:40
В древна Япония нинджа се придвижвали с 90км/час, имали невероятно умение да се преобразяват в чени бойци за миг, заловен жив нинджа при изтезанията лицето му остава безизразно.
1
0
lidiq
lidiq
06.09.2011 12:06
Според мен когато едно от сетивата е свръх човешките възможности, то е за сметка на друго от тях. С една дума, такива са куку.
0
0
Лудият
Лудият
30.08.2011 11:47
И във Флоренция пред родната къща на Данте стои всеки едн едно младо момче, което рецитира наизуст "Божествена комедия". Специалистите казват, че знае без грешка всичките три части, а това са повече от 20 000 терцини, или 60 000 стиха.
Но иначе е напълно куку.
0
0