Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Защо не се постигат целите

Защо не се постигат целите

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k875
Защо не се постигат целите
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Всеки човек има цели и желания, но само някои от тях се осъществяват на практика. Не само от обстоятелствата, но и от нас самите зависи дали ще постигнем поставените цели.

Има много фактори, които пречат на постигането на целите. Един от тях е, ако целите са прекалено много. Така става разхвърляне на сили, време и ресурси.

Резултатът е, че дори ако има някакво придвижване към целта, то е съвсем незначително. Научете се правилно да разпределяте приоритетите и тогава ще ви е по-лесно по пътя към целта.

Ако целите ви са само в главата ви, те не съществуват. Записването на целта на хартия осигурява петдесет процента от успеха на нейното постигане.

Защо не се постигат целите

Не е достатъчно просто да нахвърляте мислите си на хартия, трябва да ги формулирате правилно. От това зависи и резултатът, който се опитвате да постигнете.

Научете се да разбирате кои са вашите собствени цели, не угаждайте на близки, само за да ги зарадвате. Понякога в списъка с целите ви може да е повишаването на заплатата на половинката ви, което пък изобщо не зависи от вас. Променете живота си и хората покрай вас също ще се променят.

Не си поставяйте нереалистични цели, както и прекалено кратки срокове, за да ги постигнете. Няма нереални цели, има само нереални срокове за постигането им.

Самосаботажът е това, което правим, за да попречим сами на себе си в постигането на целите си. Винаги се намира нещо по-мажно, както и причина да не свършим това, което ни помага по пътя към целта.

Мързел, лошо настроение, лош късмет – това са само част от причините, които ни помагат да се откажем временно от новите си проекти. Проявете сила на волята по пътя към целта.

Неувереността в реалността на постигането на целта, липсата на вяра в самите нас, е това, което често ни подвежда. Вярвайте в целите си и ги визуализирайте – така ще ги реализирате по-бързо.

Неуверените действия водят до нулеви резултати, които ни правят още по-неуверени и така се оказваме затворени в омагьосан кръг. Страхът от провал също е спънка по пътя към целта, но не правят грешки само онези, които тъпчат на едно място. Смело вървете напред!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ivan.veri
ivan.veri
07.07.2012 00:10
животът е такъв какъвто си го направиш, и бъди винаги оптимист !
0
0
Sirius
Sirius
28.08.2011 11:47
Да, често страхът и неувереността ни пречат.
1
0