sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Синдромът на Аспергер

Синдромът на Аспергер

Нина НордНина Норд
Джедай
760565
Синдромът на Аспергер
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Синдромът на Аспергер представлява патологична неспособност да съпреживяваш нещо и да проявяваш чувствата си. Този синдром е бил открит през четиридесетте години на миналия век.

Той е наречен на името на Ханс Аспергер, детски психиатър от Виена, който изследвал движението на младите нацисти. При наличието на синдром на Аспергер човек е лишен от способността да съпреживее болката на другите, както и радостта им.

Хората, които страдат от синдром на Аспергер, често проявяват немотивирана жестокост. Например бият друг хора без причина, без дори да се досещат, че ги нараняват.

Според психиатрите много от престъпниците страдат от синдрома на Аспергер. Тези хора не проявяват асоциално поведение нарочно, просто така работи мозъкът им.

Синдромът на Аспергер

Според психиатрите такива хора трябва да бъдат лекувани, а не да се заключват в затвори. Към хора със синдром на Аспергер трябва да се отнасят като към клептоманите и пироманите – престъпни са действията им, но не и техните намерения.

Тези хора на практика не могат да поддържат никакви социални отношения. Ако се опитате да се сближите с човек, който страда от синдром на Аспергер, ще претърпите неуспех.

По-рано се е смятало, че хората със синдром на Аспергер са умствено изостанали. Всъщност обаче коефициентът им на интелигентност е много висок и дори понякога е по-висок от нормалния.

Понякога синдромът на Аспергер се бърка с аутизъм. Все още не е ясно дали тези заболявания са свързани. Двете разстройства имат много общи черти. Признаците на аутизъм се проявяват по-рано, отколкото тези на синдрома на Аспергер.

Името на синдрома на Аспергер станало известно в Австралия на 28 април 1996 година, когато Марти Брайънт разстрелял в пристанище на остров Тазмания петдесет и пет души.

Тридесет и пет от тях загинали, останалите били ранени. Психиатри, които наблюдавали Брайънт, твърдели, че той страда от синдром на Аспергер. Според психиатрите поведението на убиеца било като на десетгодишно момче. Той реагирал на станалото като изплашено дете, което безпомощно се озърта, за да намери подкрепа отнякъде.

Мъжете страдат по-често от синдром на Аспергер, отколкото жените. Този синдром понякога се бърка с алектсимия, познавателно-емоционално разстройство, вследствие на което хората не могат да опишат чувствата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
42
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Силви
Силви
02.03.2015 20:43
Нищо общо с истината за синдрома на Аспергер. Авторът на тази простотия е мързелив кретен.
2
0
Даниел
Даниел
30.11.2014 19:27
Написаното повече граничи с психопатията а не със синдрома на Аспергер
5
0
loli
loli
08.11.2013 10:05
Нали,и аз чак не можах да повярвам на очите си.....но като видят коментарите се успокоих ,че знаете че написаното няма нищо общо с проблема.И тази глупост тези от сайта хайде малко да се ограмотят първо и после да пишат,и да поправят поне написаното си !!!
5
0
Георгиева
Георгиева
22.05.2013 19:56
Този,който е писал това не е запознат с проблема.Тези хора са наистина различни,но не са жестоки и садистични,както е описал автора.Напротив,те са много чувствителни,но не могат да го изразяват,защото се страхуват да не се изложат.
7
0
Георги Спасов
Какво!? Аз имам синдорм на Аспергер, моля, моля. Синдромът на Аспергер се изявава във ЗАТРУДНЕНО ОБЩУВАНЕ с околните, желание за твърд график, тоест всяка промяна от обичайната рутина действа притеснетилно (паникьосах се, когато се местех в друг град) и силно развити интереси в определени теми и почти вманиаченост в тях, (не знам как да се изразя по-точно) а доколкото жестокостта и липсата на емоции.... А, ЧББЕ ВИЕ ОТ ТОЗИ ПРОКЛЕТ САЙТ МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ, БЕ? ТОВА Е ЛИЧНА ОБИДА!!! ПРОСТО ТРУДНО ОБЩУВАМ С ХОРАТА СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА КАК ДА СЕ ПРИВЪРЖА ОСОБЕНО СИЛНО КЪМ ТЯХ...
Освен това синдромът на Аспергер Е от аутистичния спектър, просто за разлика от него при Аспергер не са затруднени двигателните и умствените способннисти, както и речевите умения. Просто при Аспергер тези неща ги няма, малко по-олекотена форма на аутизъм се явява...
ТАЗИ СТАТИЯ Е ПИСАНА ОТ ПЪЛЕН КРЕТЕН, ПОЗОР ЗА ЧОВЕШКАТА РАСА!!!
.
9
0
Бистра
Бистра
05.05.2013 15:51
Авторът на този текст е абсолютен не информиран по темата.Как е възможно да публикувате такива глупости и да заблуждавате обществеността.Ако някой се интересува за Синдрома на Аспергер ,като част от Аутистичния спектър може да потърси специализирана литерАТУРА, А НЕ ДА ЧЕТЕ ТИЯ ГЛУПОСТИ!!!!
6
0
Елтимир
Елтимир
01.01.2013 16:48
Напротив, хората страдащи от синдрома на Аспергер проявяват необикновени способности, мнозинството от които са изявени гений(Мозарт, Айнщайн, Бетовен, Джон Наш и пр.). За профаните те са психопати - садистични копелета, на които им липсват всякакви емоции. Наистина потресаващ е недостигът на информация относно заболяванията от спектъра на Аутизма. За съжаление нищите духом доминират, дори сред научните среди. Нищо чудно, че сме толкова изостанал народ. Пфу!
7
0
ина
ина
16.12.2012 22:08
Който е написал тази статия е пълен кретен и не знае нищо за синдрома на Аспергер.Потресаваща е липсата на компетентност с която е написана и в която има очевидни неистини !
5
0