Как да се заредите с енергия
How to Charge Yourself with Energy
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Как да се заредите с енергия

Как да се заредите с енергия

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Събуждане Сутрин
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Живеейки в бесен ритъм, често се чувстваме изтощени и уморени и нямаме сили дори да седнем. Трудно ни е да станем рано сутрин, да работим, да се грижим за външния си вид, за къщата. Така ставаме все по-уморени и непродуктивни, а в края на деня се чувстваме сякаш носим света на раменете си.

За да излезете от това състояние, трябва да промените нещата, като атакувате умората. Мислете позитивно. Не хабете енергия и мисли за дреболии, които са ви подразнили. Просто се заредете с хубави мисли и се старайте да не се ядосвате за всякакви неща.

Използвайте енергична музика, за да усетите прилив на сили. Потанцувайте, за да изгоните далече умората и апатията. Дори да се налага да работите седнали, ако послушате няколко минути хубава музика, ще усетите живец.

Умора

Научете се да се събуждате правилно. След като се събудите, първото нещо, което трябва да направите, е да се протегнете като котка. Така мускулите ви се разпъват и се получава прилив на енергия. Много хора са свикнали да отлагат ставането и да пренавиват алармата отново и отново. Това е грешна тактика, която допълнително изморява още в началото на деня. Опитайте се да станете веднага след позвъняването на алармата и ще видите как ще се чувствате много по-освежени.

Започнете деня си с една чаша чиста вода и нещо вкусно, но в същото време и полезно – плодове, зеленчуци, сирене. Опитайте се да замените кафето със зелен чай. Пълноценната и здравословна закуска зарежда с енергия и позволява на тялото да се събуди и зареди с необходимите му вещества.

Правете гимнастика сутрин. Това ще ви помогне да стегнете отпуснатите от работа на бюрото мускули и ще ви дари не само с тонус, но и със стегната фигура. Отделете поне 10 минути всяка сутрин, за да направите своя стречинг, някоя и друга йога поза и да се зареди подобаващо за предстоящия ден.

Използвайте етерични масла с енергизиращо действие, за да ароматизирате помещението, в което работите. Енергизиращо действие имат етеричното масло от лайка, маслото от лавандула, масло от розмарин и маслото от мента.

Задължително е да се поразходите поне десет минути на свеж въздух в обедната почивка. Дори да имате много работа, е добре да си починете навън, за да усетите прилив на енергия. Не се вглъбявайте в работата, защото обедната почивка е предвидена да се отпуснете и да презаредите батериите, за да можете да издържите до края на деня.

Обадете се на някой приятел. Все по-често потъваме в рутината на забързаното ежедневие и забравяме за най-близките си. Ще видите колко добре ще се почувстват, ако отделите 5 минути и се обадите на някой стар приятел. Разговорът и приятелските отношения са естествен начин за зареждане с позитивна енергия. Не прекъсвайте приятелските си връзки и винаги намирайте време за най-близките си.

Често ставайте от работното си място. Монотонната работа в седнало положение действа отпускащо и дори приспиващо, така че не е учудващо, че ще се чувствате отпаднали. Налейте си чаша вода, погледнете през прозореца, вземете си плод. Винаги може да си намерите повод за леко раздвижване, дори и само да се протегнете леко, тялото ви ще бъде благодарно и тонизирано.

Отървете се от вътрешната си злоба и напрежение. Целият емоционален багаж, който сте натрупали в рамките на деня не бива да се натрупва, защото затормозява психиката и постепенно ви прави по-уморени и летаргични. Направете си списък с нещата, които ви тормозят, и просто ги пуснете от съзнанието си. Ще видите колко по-освежени и енергични ще се почувствате.

Направете пауза, за да се посмеете. Смехът е сред най-добрите начини за зареждане с положителна енергия. По време на разсмиване се освобождават ендорфини, които повдигат настроението и ни зареждат с оптимизъм. Не пропускайте и един ден без да си намерите причина, за да се посмеете на нещо.

В обедната почивка прочистете съзнанието и върнете енергията си, като прочетете нещо. Хубавата книжка зарежда ума и прочиства мозъка, а ако имате възможност да четете в някой парк или градинка, зареждането с енергия е гарантирано.

Щастливи на работа

Кратката следобедна дрямка е сред най-добрите начини да се зареди с достатъчно количество енергия. Може да пропуснете излизането през обедната почивка и просто да си подремнете и да пречистите мозъка си. Дори и 20-минутната дрямка е напълно достатъчна да освежи тялото.

Следващият съвет може да ви стори странен, но е много полезен - направете мил жест за някой колега. Актът на съпричастност ще повдигне общия тонус в офиса и ще освежи атмосферата. Малките жестове към различни хора ще подействат благоприятно на съзнанието. Не го забравяйте и се старайте винаги да бъдете услужливи и колегиални. Никой няма нужда от излишен стрес и напрежение на работното място, така че ги избягвайте и разрешавайте проблемите с колегите и шефа на момента.

Не на последно място трябва да се убедите, че харесвате работата си. Колкото и да се старете да сте енергични и активни в ежедневието си, ако сте на неподходящото място и не харесвате това, което правите, вие ще бъдете изтощени на подсъзнателно ниво. Животът е прекалено кратък и ако не сте на правилното място, не губете и ден повече и потърсете ново поле на изява. След това ще си благодарите за смелостта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest