Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Странни закони

Странни закони

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k879
Целувка

Опитните пътешественици знаят как да разпознаят болестите, нещастните случаи и препятствията, които могат да развалят планираната почивка. Но законите в някои държави могат да хванат неподготвени и най-заклетите туристи.

В Канада фразата „законно платежно средство” има не толкова просто значение. В обръщение има много монети, но съществува ограничение относно това, колко монети могат да бъдат използвани едновременно. Максималното количество допустими монети за транзакция са 25, така че бъдете внимателни с дребните.

Ако сте се запътили към Япония, внимавайте какво носите със себе си. Лекарствата, които могат да се купят във всяка аптека без рецепта, могат да се окажат незаконни в тази държава. Това могат да бъдат и най-обикновенни лекарства за настинка, които съдържат псевдоефедрин. Ако ви хванат с подобни хапчета, може да ви арестуват.

В Сингапур законите са доста строги. За употреба на наркотик се налага смъртно наказание. А за най-обикновенни неща като пушене, дъвчене на дъвка, плюeне, хвърляне на боклук и нарушаване на правилата за пресичане се налагат големи глоби. Ако след посещение на тоалетната след вас не свети от чистота, същи ви грози солена глоба.

В Швеция жриците на любовта имат официално право да практикуват древната професия, но всеки, който иска да се възползва от услугите им, може да бъде подведен под отговорност. Наказанието започва от глоба и стига до шест месеца затвор.

Странни закони

Ако планирате екскурзия до Германия заедно с домашния си любимец, е добре първо да проверите какви са техните закони относно животните. Някои породи кучета, които се смятат да опасни, не се допускат в страната за повече от четири седмици. Такива са породите мастиф, родезийски риджбек, стафорширдски териер и други.

Ако сте решили да прекарате Хелоуин в Дания, трябва да знаете, че носенето на маска на обществено място може да доведе до арест.

Ако отивате на Филипините, е добре да знаете, че можете да карате кола само в дните, които се определят от последните цифри на номера на превозното средство. Ако пък решите да използвате колело, внимавайте, защото могат да ви глобят, ако го карате със сандали или боси.

Пълни хора

Ако искате романтично приключение в прекрасния Дубай, внимавайте как се държите на обществени места. Макар съвременният Дубай да е модерен в много отношения, това все пак е мюсюлманска страна. Целувките са забранени и наказанието може да е от няколко месеца до една година затвор.

В Швейцария пътниците, които имат правоспособност да карат кола, а се возят с пил шофьор, могат да бъдат арестувани и задържани.

В Италия на по-пълните хора е забранено да носят дрехи от полиестер, а мъж, който облече пола, ще бъде арестуван. В Милано градските разпоредби изискват да се усмихвате през цялото време, с изключение на посещения в болници или гробища.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мила
Мила
25.06.2013 01:21
А в Индия пък,на входа на един родилен дом пишело:"Забранено за деца!"
3
0
Сладурче
Сладурче
28.12.2014 19:59
Тези са мноооооого тъпи. Нали като хората се родят, се считат за деца.
0
0