Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайните на огледалото

Тайните на огледалото

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Тайните на огледалото
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От всички предмети едва ли има по-тайнствен от огледалото. Огледала са правени още в древен Шумер, Индия и Египет. Първоначално те се правели от обсидиан, бронз и сребро.

Първите стъклени огледала били изработени през дванадесети век от венецианските майстори на остров Мурано. Веднъж майсторите стъклари от Мурано разляли лист олово и го поляли с живак.

Оловото се разтворило в живака и се получила амалгама. Върху нея сложили стъкло и сребристата ципа на амалгамата с дебелина на хартия за цигари плътно прилепнала към него.

Тайната си венецианците пазели като зеницата на окото си над двеста години и затова огледалата им се продавали на баснословни цени.

Тайните на огледалото

На Изток хората слагали огледало пред входа на дома си, ако наблизо минавал път – така те мислели, че отразяват лошите енергии и те не влизат в дома им.

В древна Испания върху дрехите на децата се зашивали много различни по големина огледалца, за да не хване детето уроки.

Има средновековна история за богат търговец, който, след като разбрал за изневярата на съпругата си, убил себе си и нея пред огромно огледало. След време тази къща била купена от друг търговец и жена му срещнала смъртта си пред това огледало. Векове наред огледалото взимало своите жертви.

Огледалото е много интересен предмет. Опитайте се да използвате дистанционното за телевизора си, като го насочите към огледало. Програмите ще се превключват, както обикновено.

След като огледалото може да отразява невидими за окото лъчи, то може да отразява и по-фини енергии, например чувства и емоции. Затова не се препоръчва гадаенето с помощта на огледало.

Смята се, че огледалата с амалгама от сребро попиват не само положителните, но и отрицателните енергии. И тази енергия може да се отрази върху човека, който се оглежда в него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
49
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
....
....
12.05.2012 15:35
относно опита с дистанционно пробвах го и се получи :)
0
0
Добрата фея :)
Добрата фея :)
04.09.2011 23:07
Да ме прощава автора на статията, ама аргумента с дистанционното никак, ама никак не е сполучлив. Този ефект се получава винаги когато дистанционното се насочи в посока, обратна на телевизионния приемник. Явлението се нарича отразяване и се изучава в прогимназиалния курс, а невидимите за окото лъчи се отразяват не само от огледало.
2
1
Вашта леля
Вашта леля
17.08.2011 03:03
Вярно е! Няма по-проклето изобретение от огледалото, поглъща и изпраща обратно всякакви енергии и пречупва светлината и образите по всякакви начини! Повечето призраци и свръхестествени неща се отразяват в огледалата, колкото по-малко имате, толкова по-добре! Колкото по-рядко се оглеждате, толкова по-добре!
Никога не се мръщете на огледалото и не плачете насреща си! Така образа се запечатва и енергията се връща обратно към вас.
2
0
Radi
Radi
23.05.2011 13:17
Много интересни факти.
Родителите ми имат огледало в спалнята си, но им се случват много хубави и някой път лоши случки, но мисля, че няма нищо лошо - такъв е животът.
Знам, че докато се оглеждаш в огледало и го счупиш е на лошо.
1
0
chaq
chaq
20.05.2011 21:03
Е, направих опита с дистанционното, ама не се получи - трябва да си е насочен към тивито, иначе не става към огледалото. Бош лаф работа както казваше баба ми.
0
0
софи
софи
16.05.2011 22:42
Глупости, това за спалнята въобще не е вярно.
2
0
дънди крокодила
дънди крокодила
16.05.2011 18:58
Вярно ли е, че ако счупиш огледало, не на добро ?
0
0
Rosica
Rosica
21.06.2014 09:56
аз пък съм чупила над 20 огледала и не вярвам на такива измислици и суеверия. . . ако вярваш тогава ще ти се случи нещо лошо - силата на мисълта
2
0
Александър
Александър
15.05.2011 19:48
Вярно е.
0
0