Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Котки охраняват британския музей

Котки охраняват британския музей

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Котки охраняват британския музей
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Една котка, която лови мишки, спасява над пет тона зърно годишно. В Англия котките пазят от мишки книги и други реликви в Британския музей. За една година котката може да убие над 28 000 мишки, без дори да ги изяжда.

Ако котката е до вас и опашката й трепери, това е най-голямата проява на любов, която тя може да изрази. Когато опашката й се отпуска надолу, настроението й се е променило.

Котките често махат с опашки, когато са поставени пред избор. Ако котката ви стои на вратата и иска да излезе, но навън вали, тя ще помахва с опашка, раздирана от вътрешен конфликт.

Домашните котки са единствените представители на семейство котки, които могат да държат опашката си изправена, докато ходят. Всички останали видове котки отпускат опашките си.

Котки охраняват британския музей

Никога не хващайте котка или котенце за врата. Това може да направи без вреда за котето само майка му. Котката ражда до осем малки и може да роди три пъти годишно. За целия си живот една котка може да роди над сто котенца.

Най-много котенца са регистрирани в Южна Африка. Родила ги котката Камбанка и те били четиринадесет. Една двойка котки и тяхното потомство могат за седем години да обогатят планетата с 420 000 котенца.

Скелетът на котката има 290 кости, а тялото й има 517 мускула. Котешкото ухо може да се завърти на сто и осемдесет градуса. Всяко ухо на котката има по 32 мускула.

По човешки години котката ви е на 21 години, ако е навършила три. Ако е на осем години, това се равнява на 40 човешки години. Ако тя е на 14 години, това е равно на 70 човешки години.

Домашните котки живеят около 15 години, а дивите котки – от три до пет години. Най-старата котка в света е била Пухчо от Англия, който доживял до тридесет и шест години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest