sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Реакции, които не можем да контролираме

Реакции, които не можем да контролираме

Нина НордНина Норд
Джедай
788550
Реакции, които не можем да контролираме
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Изчервяването е една от неконтролируемите реакции на човешкото тяло. Тогава тялото взима връх над съзнанието и самоконтрола. Някои хора се изчервяват, когато се притесняват, радват се, ядосват се или изпитват други емоции.

Така реагираме най-вече защото усещаме, че ни гледат, а не защото ни е срам. Една от най-разпространените причини за изчервяването е нежеланото социално внимание.

За съжаление изчервяването не може да бъде овладяно, ако започне. Ние се изчервяваме при наличието на стресов фактор. Може вече да не изпитвате стрес след няколко секунди, но механизмът на изчервяването е включен.

Прекаленото потене съсипва живота на два процента от хората на планетата. Такива хора страдат не само физически, но и в социален аспект, тъй като имат проблеми с общуването най-вече заради подигравките.

Реакции, които не можем да контролираме

Хора с такива проблеми са принудени да сменят тениските си по четири-пет пъти през лятото и да носят само тъмни дрехи. Не са известни причините за прекомерното потене, но съществуват редица методи за лечението му, сред които инжекции с ботокс за парализиране на потните жлези.

Напрегнатият глас, съпроводен със спиране на звуците, известен още като спазматична дисфония, е рядко състояние, при което се увреждат гласовите способности.

Човек изпитва неволни спазми, които пречат на гласовите струни да вибрират и да произвеждат глас. Не е известна причината за това състояние, най-вероятно то се дължи на срив в нервната система.

Припадъкът при гледката на игла в близост до лицето е фобия, която е използвана в много епизоди от филми. През 1997 година фобията от игли е официално призната за психично разстройство. То се предава по наследство и от него страдат десет процента от хората.

При белонофобия, известна като страх от остри предмети, видът на игла предизвиква ефекта на домино – централният нерв се възбужда, кръвоносните съдове се разширяват, кръвното налягане спада и човек припада.

Прекомерната сексуална възбуда е доста затормозяващо състояние. Жените с такъв синдром постоянно имат нужда да изпитват оргазъм и състоянието им ги кара да се чувстват като в кошмар.

Усещанията, които възникват без сексуални фантазии и еротични мисли, само леко се смекчават по време на оргазъм. Някои жени не могат да се справят с прекомерната възбуда дори с помощта на секс. Хиляди жени страдат от това състояние, но засега то не може да бъде контролирано.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
баба Вихра
баба Вихра
27.08.2013 19:21
всичко може да се контролира от човек, стига да е запознат. най-голямата власт е властта над самия себе си. импераре сиби максимум имперариум ест
0
1