sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Огледалото – прозорец към друг свят

Огледалото – прозорец към друг свят

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Огледалото – прозорец към друг свят

Огледалата поразяват със своята непостижима двойнственост на света. От една страна това е материален предмет, а от друга – неосезаемо отражение, фантом. От древни времена са се запазили много свидетелства за загадъчни явления, свързани с тях.

Съществуват хипотези, които определят огледалата като инструмент, който въвежда човека в изменено състояние на съзнанието, оптически прибор, помагащ ни да видим образи от тънък свят или приспособление, което позволява на образите, възникващи в съзнанието на един човек, да станат достъпни за други хора.

Според някои, огледалото може да запомня събития и да ни ги предава. Има случаи, в които огледалото е предавало на подсъзнанието на хората истории, на които е било свидетел.

Това става главно чрез сънищата, които ни спохождат в близост до огледалото. Предават се не толкова събитията, колкото състоянията на хората, което е предизвикало събитието.

Огледалото – прозорец към друг свят

Съзнанието само разшифрова и интерпретира смисъла на този запис, но предава само тези образи, които са близки до личностния опит на човека. Огледалата, както и другите предмети, носят отпечатъка от личността на стопанина си.

Покриването на огледалата в дома на покойник е следствие на вярванията, че през тях душата на мъртвия може да дръпне някого в отвъдното, или жаждата за живот на починалия може да доведе до това той да използва огледалото като ориентир и да се върне от онзисвят и да броди сред нас.

Според други вярвания, докато починалият е в дома огледалото е като отворен прозорец и в къщата могат да влязат астрални същества, в това число и лошо настроени духове. А може и душата на починалия вместо да отиде в отвъдното, да влезе в огледалото и да остане там в капан.

Подобни огледала се отличават от останалите, защото са много студени на пипане и пред тях загасват църковните свещи. Трябва да се счупи такова огледало, за да се освободи душата, затворено в него.

Огледалото поема отрицателните енергии, затова се препоръчва, ако в дома ви е влизал неприятен човек, след това да почистите огледалата с влажна кърпа или още по-добре със светена вода.

След това минете пред него със запалена свещ, може и да го оставите на слънце или да го облъчите с кварцова лампа.

Огледалата имат свойсвото да акумулират енергията на хората, това става след около три минути, затова тези, които обичат дълго да седят пред огледалото, стареят по-бързо от станалите.

Този ефект се обяснява от позицията на биоенергетиката – излъчената от нас и отразената от огледалото енергия частична неутрализира и вреди на нашата защитна аура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Виктор
Виктор
12.09.2014 21:07
Интересна тема.
0
0
ivianna
ivianna
25.06.2013 20:39
много яки статии!!!
2
1
даниела
даниела
09.01.2012 03:18
Хм.. доста достойчив материал .. наистина хората не вярват в такива неща - доказано е,че при допир на човек с непознатото автоматично му се активира инстинктът за самосъранение с две думи - хората ги е страх от непознатото .. затова и не вярват в такива неща !Науката няма нищо общо с така наречените "душевни състояния" никоя наука неможе да обясни все още разума на човека и заради страхът ни предпочитаме да вярваме на сигурното - на доказаното ! от науката или лични опити.. : ))
0
3
диди аз съм на 11години
диди аз съм на 11години
17.10.2011 14:47
Аз не вярвам в такива глупости. Те са
измислени за да плашат малките деца.
2
4
Новобранец
Новобранец
30.08.2011 20:59
У дома има доста големи огледала по стени и врати на гардероби. Не ги ползваме толкова за оглеждане колкото за създаване на простор и влизане на повече дневна светлина в иначе тъмните стаи. Оказа се, че интуитивно съм спазила правилата по Фън Шуи. Трбява ли сега да се притеснявам за семейството си, че ни се вреди на аурите ?
1
0
Кристина
Кристина
17.05.2011 17:04
Всички огледала са студени. Причината за това не са никакви духове или подобни същества.
1
0
ulletto
ulletto
09.05.2011 14:16
Аз имам такова огледало и то е сдудено като го пипна. Оопасно ли е такова огледало ? Аз в огледалото седя 2 часа защото си оправям косата, гримирам се.
0
1
pipi
pipi
23.04.2011 22:49
Аз не вярвам в това, но за покойника, да.
0
1