sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата

Тълкуване на сънищата

Нина НордНина Норд
Джедай
788554
Тълкуване на сънищата

Когато спим, сънуваме. Някои хора вярват в сънищата, записват ги, опитват се да намерят обяснение за това, което са видели в съня си, а други смятат това за безсмислено занимание.

Има хора, които твърдят, че не сънуват. Това не е така, но те просто се защитават от всичко неприятно и се отнасят към сънищата като към нещо, което не е важно.

Хората, които не помнят сънищата си, имат проблем с изразяването на чувствата си. От древни времена хората са се опитвали да разберат какво им предвещават сънищата.

В някои култури със смес от различни билки, които се слагали под възглавницата, хората се опитвали да предизвикат появята на определен сън.

Тълкуване на сънищата

В древен Египет са съществували храмове, чиито жреци лекували хората с помощта на сънища. В такива храмове пациентите се подлагали на ритуално пречистване.

През нощта пациентът оставал в специална стая, а на сутринта разказвал съня си на жреците. Въз основа на разказа му жреците решавали как да излекуват болестта.

Друидите са използвали за предизвикване на сънища черна върба и корен от валериана. Индианците от Северна Америка са правели капани за сънища, които са представлявали кръгове от клонки, преплетени със сухожилия на животни и пера.

Те вярвали, че добрите сънища ще минат през мрежата, а кошмарите ще се оплетат в нея. Съществуват различни теории, които се опитват да обяснят сънищата.

Според една от тях сънищата са ни изпратени от висш разум. А според друга сънищата са жизнено необходими на имунната ни система. По време на сън се увеличава нивото на някои имунни вещества.

Теорията на Фройд за сънищата се базира върху това, че те показват подсъзнателните потребности и безпокойства на човек. В съня си ние можем да правим каквото решим, без да се съобразяваме с морални норми.

Добре е да се опитате да запомните, какво сте сънували, и да разберете какво точно се опитвате да скриете от самите себе си и защо.

Така например ако сънувате, че въртите любов с някой непознат, това най-вероятно означава, че имате нужда от освежаване на връзката ви, която се е превърнала в рутина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
42
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.09.2019 02:58
Сънувах как бившата ми приятелка тръгта с един познат ...в момента са заедно .....
0
0
Vania
Vania
29.08.2015 23:30
Zdraweite ,, predi 5 meseza mojat myg se samoobi-obesi se.. Ima6e snimka ot detswoto mu ,,,kojato mnogo hareswah..Wsjaka sedmiza ili pone dwa pyti w sedmizata synuwam dete -mom4e, 3-4 godi6no, koeto e winagi s men w kolata ili postojanno okolo men. Nikoga ne gowori ,krotko mirno smireno..Ne razbiram synja si ,Imam 4ustwoto ,4e njakoi iska da mu kage ne6to 4rez nego,ili moge bi toi mygyt mi e towa milo i dobro dete,njamam otgowor. Imam nugda ot pomoo6t,iskam powe4e da znam , koe e malkoto mom4e winagi , okolo i s meine w syni6tata mi. Blagodarja wi
3
1
lenny
lenny
13.01.2015 03:33
Здравейте, тази вечер се събудих с безпокойство...Сънувах,че две близки на майка ми /починали приятелки/са дошли да я вземат, а тя е много болна, почти на края на силите си. Последно лежеше на леглото си и ме успокояваше, а цялата изгаряше от температура. Не я видях мъртва или погребение...през цялото време отказвах да приема ставащото, каза ми се и една дата 21.04. Моля Ви, не знам как да тълкувам този сън, определено ме притесни
0
0
анастасия
анастасия
10.08.2012 14:00
... Да сънуваш, че мъртъв човек те гони /зная от баба ми/ означава, че ти искаш да отидеш при нея /да умреш/, а тя не те пуска и така ти казва да продължиш живота си без нея. А ако ти идва на гости, означава че те вика при нея.
4
0
ана
ана
06.07.2012 15:44
аз сънувах че аз имам хъски и срешнах момчето което харесва и показах кучето той го хареса и тръгнахме да го разхождаме
0
0
МАРИЯ
МАРИЯ
19.05.2012 19:34
аз сънувах че момчето ж което съм влюбена дойде у нас и ме видя само по сутиен и бикини а после си говорихме много дълго...какво би трябвало да зачи това
0
0
Nicol_D
Nicol_D
24.09.2011 12:13
Не мога точно да разтълкувам съня ти, но да сънуваш, че някой умира или е умрял означава, че му е умряло злото.
0
0
Saex Conroy
Saex Conroy
17.06.2011 11:05
На 19 съм и сънувах как баща ми е умрял - набучил се е на острото на счупена дъска. Интересното е, че в съня не ми пукаше изобщо, и сега не, но ми е интересно какво би могло да е значението.
0
0