Аквариум в спалнята разстройва съня
An Aquarium in the Bedroom Disrupts Sleep
Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Безсъние»Аквариум в спалнята разстройва съня

Аквариум в спалнята разстройва съня

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Аквариум

За да спите добре, никога не разполагайте леглото си срещу огледалото. Хората, които спят на такова легло, могат да получат здравословни проблеми.

Леглото трябва да е разположено така, че частта, на която е възглавницата, да е обърната в най-благоприятната за вас посока. Когато лежите, тилът ви трябва да е в посока, която е подходяща за вас.

Това можете да разберете сами. Ако легнете и усещате някакъв дискомфорт, обърнете леглото в различни посоки, докато не усетите, че всичко е наред.

Никога не поставяйте леглото така, че краката ви да сочат към вратата или към прозорец. Главата ви не трябва да е до стена, в която има врата. Над главата ви не трябва да виси нищо.

Спане

Не поставяйте леглото между прозорец и врата. До леглото не трябва да има източници на електричество. Разстоянието от контакта до човека не трябва да е по-малко от метър и половина.

Над леглото не окачвайте полилеи и големи лампи. Картини, етажерки и масивни лампиони не се препоръчва да се закачат над вратата. В спалнята не слагайте много растения, защото това ще разстрои съня ви.

Камините, фонтаните и аквариумите също не се препоръчват в спалните. Ако спалнята ви е съчетана и с работен кабинет, поставете леглото така, че да не виждате от него бюрото си.

Леглото не трябва да е в центъра на стаята. От едната му страна трябва да има защита и опора във вид на стена. Под леглото не трябва да има кутии и ненужни неща.

Пространството под леглото трябва да е чисто и свободно. Разместете мебелите в леглото си така, че острите ъгли да не сочат към леглото ви. Най-добре е леглото да е поставено в най-далечния от входа ъгъл.

Трябва да виждате вратата от леглото си. Ако в спалнята има компютър или телевизор, през нощта ги покривайте с някакво парче фин плат. В голяма спалня не се поставя малко легло, както и обратно.

Ако имате дом на два етажа, леглото не трябва да е над или под кухня, баня или тоалетна. Това нарушава енергията на съня ви и може да страдате от безсъние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest