Подсъзнанието лекува
Your Subconscious can cure you
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Подсъзнанието лекува

Подсъзнанието лекува

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Подсъзнанието лекува
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Шаманите винаги се свързват с ритуални танци, изпадане в транс и лекуване на неизлечими болести. Много пъти такива целители твърдят, че постоянно си правят разходки до други светове, за да се зареждат със специална енергия.

Това, което всъщност шаманите са знаели още преди хиляди години, е че мислите и чувствата на човек влияят върху тялото му. Елементарен е примерът с лимон – представете си един лимон и устата ви ще се напълни със слюнка.

Мислите, които са неосезаеми, могат да създават хармоничен и щастлив живот или напротив – да го превърнат във вечна борба без мечти за радости и победи.

Вече е установено, че мисълта, както и материята, реагира върху съзнанието. Медицинските и физически експерименти от края на двадесети век са помогнали много за изяснаване на странните въздействия, които използват шаманите.

Подсъзнанието лекува

Точно на това се дължи фактът, че понякога шаманът може да излекува човек, когото не са могли да излекуват и най-добрите доктори. В началото на двадесет и първи век са създадени психо-техники, които целят подобряване на здравето, като в тях са залегнали някои от техниките на шаманите.

Ритуалите на шаманите се базират върху ефективна работа с подсъзнанието на хората. А то е хиляди пъти по-силно от съзнанието и напълно може да контролира хората.

Шаманите въздействат върху подсъзнанието, като използват известния ефект на плацебото. Много често хората се чувстват по-добре само защото шаманът е сложил ръка върху главата им.

Ако това не помогне, много често съвременният шаман взима малка ножица, омотава я цялата в памук и вкарва за секунди ножицата в носа на шокирания пациент. Важното е обаче, че скоро след тази процедура здравето му рязко се подобрява.

Странният ритуал действа на принципа на плацебото, когато излекуването се случва заради вярата, че някакво вещество или ритуал ще излекува човек, макар това вещество да е обикновен захарен сироп.

Човек сам може да програмира мозъка си към оздравяване, но не на всеки му се удава това. Затова шаманите и екстрасенсите са толкова популярни сред болните хора.

В много страни болестите се лекуват, като се вземе някаква вещ от болния – копче или някаква част от дреха – и се закопае в земята. Така се унищожава болестта.

В Перу шаманите изпадат в транс, след като изпият отвара от халюциногенен кактус. В Бразилия използват психоактивни гъби, които им помагат да изпаднат в транс.

Барабанът е задължителен, защото действа на подкорието на мозъка и оттам – върху психиката на болния. Той усеща отпускане, изпада в спокойно състияние, близко до блаженство. То е ключът към лечебните процеси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Силвия
Силвия
18.05.2014 14:42
Психологията е наука която помага на хората да се справят с проблемите си от безсазнателното към съзателното,това е изследвано от Зигмунд Фройд и е защитен механизъм в психиката на човека.Затова не разчитайте само на лечението на шаманите, а се поинтересувайте малко от Психологията и с помощта на психолог можете да решите много от свойте проблеми.
0
1
гъбарко
гъбарко
08.07.2012 08:50
На Витоша
0
0
?
?
19.09.2011 00:48
Само ме дразните тука. Ако някой знае от къде да си поръчам едно-две килца от тези гъбки, да каже. Разбира се с лечебна цел.
0
0