Среброто лекува

РалицаРалица
Новак
6424
Среброто лекува
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-18%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
18.04 лв.
Виж ››

Според астрологията среброто е свързано с Луната и лекува редица болести – унищожава паразитите и вирусите, предпазва от инфекциозни заболявания.

В миналото богатите семейства са използвали сребърни съдове и прибори за хранене – те подобряват вкусовите качества на храната, освен това влияят благоприятно при възпаление на червата и регулират киселинно-алкалния баланс на организма.

Ако поставите плодове във сребърна фруктиера, те ще запазят свежестта си много по-дълго време.

Ако страдате от сърдечна недостатъчност, носете сребърна гривна на лявата ръка.

Трябва да имате предвид, че не всеки организъм понася сребро – ако носите сребърни бижута и кожата под тях започне да потъмнява, по-добре се откажете за известно време от този метал. Според древните вярвания сребърните украшения потъмняват много бързо, ако се носят от егоистични и духовно бедни хора.

Още дори Авицена, Гален и Аристотел са използвали металите за лечение на най-различни болести. Съвременната хомеопатия продължава тази традиция – аргентум нитрикум е прекрасно хомеопатично лекарство, приготвено от сребро. То е много подходящо за успокоение на нервната система, а също и при диария.

Сребро

От дълбока древност са известни свойствата на среброто да пречиства вода. Индийците обеззаразявали водата, като пускали в нея нагорещено сребро. Водата може да се пречиства и в домашни условия със сребърни електроди.

Гаргарите със сребърна вода са много ефикасни при фарингит, ларингит, синузит, ангина и грип. Сребърна вода с концентрация 20 мг/л се препоръчва при язва на стомаха и дванадесетопръстника, невроза – пие се по 2 с.л. 3 пъти дневно 15-20 минути преди хранене. Лечението продължава от 1 до 3 месеца.

Естествено, прекалената употреба на такава вода може да доведе до неприятни последици – главоболие, световъртеж, конвулсии. Тези симптоми сигнализират, че в кожата и лигавицата се е натрупало по-голямо количество сребро. При появата на подобни симптоми се консултирайте с лекар.

Все пак, не прибягвайте до употребата на сребърна вода преди да се посъветвате със специалист!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest