Как да постигнем целите си
How to Achieve your GoalsKako da postignemo svoje ciljeve?
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да постигнем целите си

Как да постигнем целите си

AdminAdmin
Администратор
658318
Как да постигнем целите си
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Защо нашата решителност отива в кофата за боклук по-бързо дори от коледната украса? Какво ни спира да бъдем най-добрата версия на себе си? Ето седем съвета как да се придържаме към целите си и да постигаме желаните резултати.

Започнете от сега

Какво повече чакате? Началото на седмицата? На месеца? Следващото пълнолуние?

Много е блазнещо да отлагаме преследването на целите до момента, в който ще се чувстваме по-добре подготвени. Използвайте сегашния момент и започнете да постигате всички неща, които жадувате и заслужавате. Отлагането е най-големият враг на успеха.

Ако сте склонни да оставяте днешните задачи за утре, постарайте се да изкорените този вреден навик, който сериозно може да ви спъне в пътя към успеха. Изпълнявайте своевременно задачите си, за да не ви се струпват прекалено много накуп - така само ще си причините допълнителен стрес и напрежение.

Запишете целите си

Много психолози и експерти по мотивация препоръчват този метод. Изписвайки целите си върху хартия, вие превръщате неясните мисли в едно силно начало.

Опишете накратко:

- какво искате;

- как ще го получите;

- кога ще го имате.

След това поставете целите си на стената, в органайзера, на скрийнсейвъра, където и да е, стига да ги виждате и да ви вдъхновяват.

Разбийте бариерите

Постигане на цели

Ако лежите в леглото и спорите сама със себе си дали наистина искате да посетите фитнеса, то има някой бариери, с които трябва да се справите. Направете така, че ставането за упражнения например да не бъде толкова подлежащо на преговори, колкото и ставането за работа.

Често ние сами поставяме бариери, защото се съмняваме дали ще успеем да постигнем желаното или пък скрито не вярваме, че наистина го заслужаваме.

Бъдете в мир със себе си

Приемете, че винаги ще има непредвидени пропуски в плана. Опитвайте се да не се обвинявайте и не ги възприемайте като добро извинение да се откажете. Ако постоянно се обвинявате за несполуки и извършени грешки, няма как да постигнете по-големите си цели.

Забавлявайте се

Не забравяйте, че всичко, което правите, е с цел да подобрите живота си. Начините, по които правите това, трябва да ви забавляват. Не се вземайте прекалено сериозно и запазете чувството си за хумор в дългия и понякога трънлив път към заветната цел. Ако сте прекалено сериозни и съсредоточени, няма да успеете да се наслаждавате пълноценно на живота, а в крайна сметка това е най-важното.

Бъдете истински и се придържайте към реалността

Да искате да изглеждате секси във вашите дънки е постижима цел. Да получите вечна преданост от Робърт Патинсън най-вероятно не е. Мечтите са страхотно нещо, но трябва понякога да се подлагат да оценка доколко осъществими са. Вашите цели трябва да са точно определени, с измерим резултат, реалистични и достижими.

Бъдете мили към себе си

Съвети за постигане на цели

Не си казвайте, че ще бъдете нещастни, ако се провалите. Напомняйте си колко приказно ще се чувствате, когато успеете. Заменете думи като трябва с искам и обичам да. Научете се да бъдете добри със себе си, защото правилното отношение към собственото Аз е ключово за поддържането на добра психика и позитивно отношение към живота.

Извличайте си правилните поуки

Животът не може да има само добри или само лоши моменти, но е важно да се научим да извличаме точната поука от всяка една ситуация. Когато сте в добър период от живота си, отделете време, за да осмислите как сте стигнали дотук и кои стъпки са ви помогнали в пътя към успеха.

Когато се намирате в по-тежък момент, също се опитайте да се съсредоточите и да анализирате поведението си, което ви е довело към провала. Ако успеете да разберете грешките си, следващият път няма да ги повторите, а това е ключов момент в постигането на желаните цели. Анализирайте всяка житейска ситуация, в която попаднете и си вземайте поука от преживяванията, оставили следва в живота ви - без значение дали са положителни или отрицателни.

Фокусирайте се върху това, от което имате нужда

Понякога е много важно да се фокусирате върху онова, от което имате нужда, а не върху това, което искате. Така например може да мечтаете за скъпи коли, вещи и къщи, но замислете се - наистина ли имате нужда от тях? Бъдете мотивирани и фокусирани и насочете своята енергия в преследването на желаните цели.

Не се отказвайте

Колкото и да ви е трудно понякога, не се изкушавайте да се откажете. Само истински целеустремените хора, които знаят от какво имат нужда, могат да постигнат значим успех. Дори и да срещате спънки и трудности, не се предавайте. Отказването от мечтите ще си тежки някой ден и винаги ще съжалявате, че не сте опитали да промените нещо. Така че, по-добре да се провалите няколко пъти и да не се откажете, отколкото да се предадете при първата възникнала трудност.

Гордейте се със своите успехи и помнете поуките от своите загуби, оценявайте усилията, които полагате. Колкото и да ви е трудно понякога, не се изкушавайте да се откажете, защото рано или късно ще се насладите на плодовете на своите усилия. Не забравяйте - успехът е малко количество късмет и голям процент работа и целеустременост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest