Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Разпятието на Исус било инсценировка

Разпятието на Исус било инсценировка

Разпятието на Исус било инсценировка

Разпятието на Исус Христос било инсценировка, твърди в книгата си "Мистичният живот на Исус" медиум №1 на САЩ Силвия Браун. Според авторката Пилат Понтийски убедил Христос двамата да инсценират пред тълпата фалшивото му разпъване. След това управникът му позволил да живее спокойно в чужда страна до своите старини.

Според християнството Синът Божи е бил разпънат на кръста заради греховете на човечеството. Браун твърди, че е създала книгата си с напътствията на астралната си учителка Франсин. Тя контактува с нея в състояние на транс и записва сведенията, които получава от невидимата Франсин.

Разпятието на Исус било инсценировка

"Исус тайно се среща с Юда и с Пилат и уговарят как да направят фалшивото му разпъване на кръста. Присъства и Йосиф от Ариматея. Дни преди това Исус моли Юда да му уреди среща с Пилат, за да уговорят нещо специално. Сбирката е няколко дни преди да бъде разигран етюдът с уж предателството на Юда в Гетсиманската градина. Тази тайна среща слага началото на една от най-големите интриги в човешката история", пише Браун в книгата си.

"Пилат казва, че неговите алхимици ще приготвят за Исус стъкленица с лекарство което ще го държи в будна кома. Така хем хората ще го мислят за мъртъв, хем Пилат ще излезе герой", продължава американската авторка.

Според Библията Исус възкръсва на третия ден. Според Браун обаче просто тогава алхимиците на Пилат са извадили Христос от будната кома.

Силвия Браун смята още, че фалшификацията на смъртта на Исус е целяла да помогне на него и семейството му да започне нов живот в чужди страни. Нито една власт нямало да се занимава с човек, обявен официално за мъртъв.

Смут сред християните буди думата "семейство". Според Библията Исус Христос никога не е бил женен. Силвия Браун обаче твърди че той е бил официално задомен за Мария Магдалена. След фалшивото разпъване двамата заедно с децата си бягат към земите на днешна Франция.

"След като прекарва повече от 40 години там, Исус умира на 86 години. Мария Магдалена е живяла още 20 години след него. Един от синовете им се преселват в Гърция, вторият в Рим, а дъщерите им Сара и Естер остават във Франция", разказва медиумът Браун.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (78)

Изпрати
10629
10629
06.07.2014 19:46
Тая да се скрие някадъде...
0
2
BA.AL.
BA.AL.
07.05.2014 19:36
А що се отнася до наказанието божие, да ще има за невежите.
1
1
BA.AL.
BA.AL.
07.05.2014 19:29
Исус е титла не име и не само тои е носел тази титла. Означава Този които носи знанието на създателя.
1
1
Тони
Тони
02.05.2014 19:13
След като не вярвате в Исус, няма как да го видите или докоснете. Тежко му на този, който е безразличен към Исус. Който се интересува винаги ще намери доказателства за него!
1
2
an0nym0us_545_
an0nym0us_545_
15.03.2015 05:27
Molq te nameri tezi dokazatelstva v purvata bibliq...ne ot oficqlnata parodiq....tova e vse edno da u4i6 ot novite u4ebnici deto vmesto da se obqsnqvat voini, pohodi se pi6e samo imalo e voina....Da jovee bulgarsiq Prost narod !!!
0
0
спасен
спасен
20.03.2014 19:28
В старозаветно време тези екстрасенси и други подомни са били убивани с камъни защото те не са от Бога затова говорят така всеки трябва да знае че Исус пострада заради нашия грях и чрез пролятата кръв ние станахме чисти пред Бога
1
1
Буга
Буга
20.11.2013 09:21
Да! Нито някой може да докаже, че е така, нито може да докаже, че не е така.Това което ми прави впечатление, е че твърденията напълно съвпадат с твърденията на Милан Миланов в "Тайните подземия на България".Не ми се вярва да си контактуват или да взаимстват информация.И двамата вадят еднакви твърдения горе-долу по едно и също време.
2
0
Поля
Поля
31.10.2013 21:44
Супер :)
2
0
анонимен
анонимен
06.09.2013 11:46
имам няколко въпроса...кои е Исус?...някой да го е виждал скоро?...аз лично не съм...и не искам до го виждам,също така не смятам да се кланя на някъкъв измислен герой..щом не мога да видя с очите си и да пипна ръцете си значи е нещо нереално..някой ви го е набил тази човек и е казал че бил еди-какъв си...ами ако е точно обратното на това което са ви представили?..замеслете се..
3
6