sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Послания от онзи свят

Послания от онзи свят

Послания от онзи свят
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

За съществуването на онзи свят, в който човеците живеят след физическата си смърт на земята, се говори от незапомнени времена. Контакти между живите и мъртвите се случват по цял свят. Това явление е обект на интерес на учени, чиито изследователски екипи са разработили електронни устройства за записване на гласове от онзи свят.

Сред тях са американските парапсихолози Бил и Джуди Гугенхайм. Те твърдят, че милиони хора общуват с любимите си приятели или роднини, преселили се в света на отвъдното. В книгата си "Здравей от Рая! " са събрали доказателства за повече от 5000 случаи на така наречената посмъртна комуникация.

"Ако ви се случи да разговаряте с някой ваш близък, който вече не е измежду живите, не си мислете, че сте изгубили ума си. По наша преценка с това явление се сблъсква всеки един на петима души. В САЩ, например, 50 милиона души контактуват с мъртвите", убеждава Гугенхайм.

Мащабно проучване сред населението на САЩ, проведено преди няколко месеца, наистина установи, че всеки пети янки е имал среща с призраци на мъртвите си роднини или приятели.

Анкетата отчете, че броят на американците, осъществили подобни контакти, за последното десетилетие се е удвоил. През 1996 година срещи с духове са имали само 9% от гражданите на САЩ, докато днес техният процент е 18.

Посмъртните контакти могат да се проявяват в различни форми: по време на сън, чрез телефонен разговор, чрез изображения върху телевизора, чрез текстове в компютъра, под формата на духове...

Много от тях се ядяват само веднъж, в момента, в който земният им път приключи. Една от първите документирани истории от този род е от далечната 1250 година. Пред игуменката на Лейкок, Англия, се явил скелет. По хералдиката, написана на щита му, тя разбира, че това е нейният роднина Уилям Лонгспи, който по същото време бил на кръстоносен попод. Шест месеца по-късно пратеник от Египет й донесъл лошата вест, че Лонгспи е убит по жесток начин от сарацините точно в деня, когато се е появил призракът.

"Незабавно затвори всички прозорци! Кога ще се научиш да се грижиш за себе си? ", чува в съня си властния глас на покойния си дядо американска студентка. Момичето се събужда и изпълнява заръката му. На сутринта разбира, че крадци са проникнали в съседния апартамент през отворените прозорц", разказват едно от хилядите послания от онзи свят Бил и Джуди Гугенхайм.

"Ето ви още един случай: майка на деветмесечно бебе вижда в съня си своята покойна майка. "Следвай ме! ", казва тя и я повежда към стаята на детето. Когато се озовали до креватчето, духът изчезнал. Младата жена се буди от кошмара и решава да провери добре ли е момченцето й. А то едва диша, задавено с една от пластмасовите си играчки. Няколко минути повече са щели да струват живота му", дивят се парапсихолозите.

Жител на град Ланкашир, Великобритания пък постоянно получава смс-и от жена си, починала преди 6 години. През 2002 година съдбата поднесла на Франк Джоунс две трагедии накуп: първо от рак починал синът му, а 3 месеца след него се споминала от сърдечен удар и съпругата му Сади.

В деня на смъртта й на път към дома си Франк имал телефонно позвъняване, на което не успял да отговори. По-късно установил, че то е от домашния му номер, въпреки че по това време в жилището нямало никой. От тогава до днес той получава съобщения от онзи свят.

"Същите, каквито съпругата ми пишеше преди смъртта си. Номерът, от който идват, е мистерия. В мобилната ми компания подвигат безпомощно рамене – не успяват да установят подателя. А как ще ви се стори това, че погребах съпругата си с gsm-а й, с който не се разделяше и за минутка приживе? ! ", пита ошашавеният англичани.

Бил и Джуди Гугенхайм са убедени, че контактите след смъртта имат една и съща цел – да утешат близкия роднина, да го успокоят, че животът на другото място е прекрасен. "Продължителното стенания по починалите е в състояние да предизвика бърбечни проблеми, аборти и други здравословни проблеми. А и още нещо - колкото повече оплаквате мъртвите, толкова по-трудно и бавно те ще преминат към следващото си прераждане", сигурни са американските парапсихолози.

Та, ако получите поздрав "Здравей, от небето", не се паникьосвайте. Важен е смисълът на съобщението "от там". А то е: животът е безкраен...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
44
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 22:30
Доста съм впечатлена. Обожавам да чета подобни истории на хора, "срещнали" се с духове. Едновременно си любопитен, но е и зловещо.
1
0
Жизел
Жизел
28.02.2014 09:52
На всички историите до една са прекрасни! На някой от тях даже си поплаках:). И въпреки, че вярвам в задгробния живот, винаги се озадачавам на подобни случки...
Не отдавна дядо ми почина, И след изживяния кошмар всички почнахме да го сънуваме. Ппри мен дойде в съня ми, млад, със зъби, пушещ цигара( а той не пушеше спрял ги много преди да се родя) мо странното беше че ние се канехме да го погребваме, а той се изправя с по- горното описание и ми се смее. И аз го питам "Дядо, нали знаеш, че ще те погребваме?" -Той кима. "Готов ли си?"-Той пак кима.И тогава аз се разплаквам и го питам дали никога няма да ни остави. А той се усмихва и ми кимва в утвърждение.
Моят приятел имаше змия иии се бяхме разбрали аз да отида и да купя мишленце за храна. Но след няколко часа мъчене змията не можа да убие мишока. Извадихме го и временно докато той отиде и намери в какво да го държим го пъхнахме в неговто кашонче на което пишеше с маркер От Тодор (а така се казваше дядо). Тази мишка ми дойде като ангелче в един много труден момент!
Майка ми на 40 дена спеше в къщата им за да помогне на баба тя го беше видяла като видение докато е отивала към тоалетна. И хиляди, хиляди доказателства, че той е с нас. Но последното което се случи и дори да ме удрят по главата :Д аз ще знам, че е символ от дядо. Той почина ден след Коледа, а аз тази година намерих оставена посред нищото саксия с коледна звезда. Голяма здрава още с опакована саксика...
0
0
катя
катя
26.08.2013 16:16
Преди години сънувах че стоя в градината пред блока и държа за ръка малката ми сестричка.Имаше мъгла и от нея излезе дядо ми който беше починал преди 15 години.Дойде и каза-спасете къщата ми,не оставяйте да я продадат.Събудих се доста озадачена-къщата му не можеше да се продаде-първо защото беше само една стаичка и второ тя се намираше в двора на семейната къща.Тогава си помислих да не би да е говорил за гроба му- обадих се на баща ми и му заявих че ако продаде гроба на дядо никога няма да го погледна- тъй-като продаде една част от земите другата част е подари на любовниците си-Не се притеснявай няма да го продам-мина се година и половина и баща ми ми се обади за да ми заяви че е продал стаичката на дядо ми -пак на своята любовница....и че тя е срутила и щяла да си строи къща отгоре.Имаше познати и с фалшиви документи започна строежа Само един телефон да бях звъннала веднага щяха веднага да и срутят къщата... но го оставих в ръцете на Господ- и на нейната съвест която остави без наследство мен и сестра ми защото пак на нея подари един голям парцел ..милият ми дядо е знаел какво е щял да направи некъдърният му син...
0
0
мери
мери
17.06.2013 19:04
Случайно открих тази статия докато се опитвах да намеря обяснение какво точно се случва с мен... днес точно преди 3 години почини моя баща.. незнам дали това връзка,но.. през нощта съм получила някакъв смс,който видях едва на сутринта..най-странното е ,че смс-а е без номер на подател и в същото време без час в който е било изпратено.... цялото съобщение е със някви символи и цифри и удишителни знаци... в същото време гръцки символи също... моля ви помогнете ми да открия какво може да е това според вас... ааа пропуснах да кажа че на всеки край на съобщение е изписан номера на доставчика... е! на моето има номер мобилен на доставчика но.... когато се опитах да позвъня автоматично ми каза оператор,че такъв номер не съществува..... ще съм благодарна ако някой изкаже мнение...мога да оставя и фейсбука си..ако някой иска да се свърже с мен само по въпроса ми...
1
1
Маргарита
Маргарита
29.05.2013 13:53
Аз също сънувам починали свои много близки хора - татко, баба, дядо. Сънувам ги най-много около Задушница, сякаш ме подсещат да отида на гроба им. Понякога сънувам и сънища, които ми подсказват или ме предпазват от нещо.
И винаги ми се усмихват. Дано са на по-хубаво място. Всъщност вярвам, че е така!
0
0
Я.Я.
Я.Я.
02.05.2013 06:46
Много хубава статия. При мен също има доста показателни случки с дядо ми след смъртта му, които се проявяват в сънищата ми. Буквално ме пази, а минаха 20 години. Той все още е до мен и бди.
0
0
Стела
Стела
22.01.2013 16:55
Бах на гости на майка и с нея решихме да отидем до гроба на дядо, за да го почистим, на път минахме през лелята на майка ми, която не ни е кръвна роднина, а тя ни каза че предната вечер сънувала дядо, радостен че ще има гости. Ние и споделихме,че сме тръгнали за гробища и тя остана много изненадана.
Минаха години, майка почина от рак на гърдата, бяхме много близки, сънувам я често-вярвам, че е добре.Сънищата също са много показателни и символични. По Коледа ми беше много мъчно за нея, тъй като бяха изминали само 9 месеца от смърта й'...поисках някаквъв знак от нея и го получих под формата на перла, чийто цвят (черен) означава безпределна любов. Подробностите около това как получих перлата доказаха, без съмнение, че майка има намеса.
Вярвам, че сме енергийни същества и нищо в този свят не умира, а само трансформира. Всичко в света е вибрация, в зависимост от честотата на тази вибрация ние можем да бъдем материални или не, във видимия спектър (за нас, хората) или другаде.
0
0
аз
аз
22.05.2012 16:32
Аз съм имала много странни случки,на които дори мъжа ми се е очудвал(а той е страшно скептичен по този въпрос).Когато за първи път отидох в къщата на баба му и дядо му се почувствах много странно в една от стаите,а и още от вън като я видях.Бях сънувала,че аз и още няколко момичета през турско робство ни гонеха турци и ние се скрихме в тази къща и тази стая.Опитаха да влязат през прозорците,но те имаха решетки.Бяха започнали да разбиват врата ние се скрихме в банята(зад врата на стаята имаше врата към нея).След като този сън е от преди може би 6 или 7 години,а със мъжа ми сме заедно от 3 и не сме се познавали преди това,аз с влизането в къщата започнах да му разказвам.Намерих стаята,където сме се крили,зад врата имаше друга,която водеше към банята и по прозорците имаше решетки.Той ме гледаше като втрещен.После разбрах,че тази къща е обявена за паметник на културата,защото е от турско робство(естествено и реставрирана).За това е и с решетки на прозорците.Кажете какво мислите за това...Мен и сега и сега ме е страх да влизам там.
1
0