sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Галеници на съдбата

Галеници на съдбата

Скок с парашут
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Преди много векове римският философ Сенека написал седното: "Съдбата е непостоянна". Над 2000 години след изричането на тази мисъл, доказателствата за нейната правота са безбройни.

Във всяка на пръв поглед безизходна ситуация съдбата може да поднесе подарък под формата на спасителен изход. Ето защо всеки трябва да вярва в своята щастлива звезда и във възможността да избегне смъртта.

Скок с парашут

През 1977 година Марк Монджило от Флорида извършвал поредния си парашутен скок. Самолетът летял на височина 750 метра, когато Марк без особен страх прекрачил във въздушната бездна. Това бил неговият 12-ти скок и нищо не предвещавало неприятности.

Но основният парашут на Марк не се задействал. "Когато и вторият не се отвори, си казах: "По дяволите, мъртъв съм! ". После погледнах нагоре и добавих: "Господи, помогни ми! ". Ударил се в земята все пак. В крайна сметка двата му крака се оказали счупени, многобройни вътрешни травми, някои от които налагали спешни операции, но останал жив и дори не изгубил съзнание.

Монджило си спомня, че през цялото време изпитвал някакво необяснимо спокойствие: "Имах усещането, че всичко ще завърши благополучно".

През 1944 година американският летец Абън Маджи паднал от уцеления си бомбардировач, който летял на 6 километра и пробивайки покрива на железопътна станция, останал жив.

Рекордът за падане от голяма височина принадлежи на руския пилот лейтенант Иван Чижов. През януари 1942 година той изпаднал от повредения си самолет и прелетял без парашут 6700 метра, след което се приземил върху заснежен склон, което смекчило падането. Иван започнал да се пързаля надолу по склона и останал жив - имал счупване на тазови кости и лека повреда на гръбначния стълб.

Но и това не е пределът на възможностите за спасение. Джеймс Бартли бил погълнат от кит, почти денонощие пребивавал в стомаха му. И оживял. Това се случило през февруари 1891 година. Английският китоловен кораб "Звездата на Изтока" ловувал до Фолклендските острови. Когато моряците забелязали изхвърления от кита фонтан, се спуснали във водата с две лодки. Изстрел от харпун ранил животното в тялото, което разярило кита и с мощен удар от опашката преобърнал едната лодка.

Кит

Ловците паднали във водата и заплували колкото може по-далеч от раненото животно. Моряците от втората лодка убили кита и го завързали с въже за кораба. Оказало се, че от осемте души от преобърнатата лодка двама са се удавили.

През следващите чсове ловците се занимавали с разфасоването на кита. Когато стигнали до стомаха му, вътре открили свит като зародиш и целия покрит със слуз един от смятаните за загинали моряци - Джеймс Бартли. Сърцето му едва биело, бил в безсъзнание, но все пака жив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кали
Кали
14.07.2013 23:44
Свежо и забавно.Чета с удоволствие.Благодаря ви.
2
0