Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Елфите били потомци на атлантите?

Елфите били потомци на атлантите?

Елфите били потомци на атлантите?

В много легенди и сказания се говори за елфите. Това са създания, които се различават от хората единствено с крехкото си и миниатюрно телосложение, и издължената и заострена форма на ушите. Но най-голямата разлика са магосническите способности на елфите.

В манастирска хроника се разказва, че в началото на ХV век в планина в Шотландия бил намерен умиращ от раните си мъж, който говорел на неразбираем език. Бил слаб, дори мършав. След като бил излекуван, непознатият учудил всички с ловкостта си във фехтовката и в стрелбата с лък - нито веднъж не пропуснал целта.

С времето научил езика и разказал, че принадлежи към народ, който нарекъл елве. Според думите му този народ живее някъде много надалеч. Интересна подробност е, че мъжът имал заострени уши. А този признак е типичен за елфите, но през Средновековието бил смятан за белег на принадлежност към слугите на дявола.

Подобни разкази има и в други държави. Семейна хроника от Норвегия описва как пред ХVІ век девойка се омъжила за висок и красив чужденец, който обяснявал, че принадлежи към народа хелве. Бил ненадминат в стрелбата с лък. Толкова бил добър, че вероятно от завист бил обвинен в магьосничество и го подложили на гонения и мъчения. Човекът живял осем години със съпругата си, станал баща на две дъщери, които се славели с красотата си. И двете наследили башиния отличителен белег - заострените уши, което силно усложнило живота им.

Странното е, че различните народи и различните предания в продължение на векове описват тайнствените хелве или елве практически по един и същи начин, пише сп. "НЛО". Ако се приеме, че хрониките са верни, то те описват външността и уменията напредставителите на елфите.

Сред магическите способности на елфите е тяхната невидимост, уменията им да изчезват без да оставят никакви следи от присъствието си. Най-честите срещи с елфите били през ХІІ-ХVІ век. Сведенията за тях като за народ са оскъдни и обясненията родили две хипотези. Според първата са човешки същества, притежаващи допълнителни гени, благодарение на които можели да развиват паранормалните си способности. Но тогава дали елфите не са потомци на атлантите?

Възможно ли е да са били асимилирани от хората и само в труднодостъпни райони като в Скандинавия, например, да са се запазили в чист вид и постепенно да са изчезнали?

Друга версия се базира на хипотетичната теория за паралелните светове. Тоест елфте са същества от друг свят, който съществува успоредно с нашия и понякога, при известни условия могат да преминават от своя в нашия свят. Тази версия обяснява продължителната мъдрост на елфите - може би в техния свят времето тече по-бавно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
20.02.2015 19:50
Аз ще ви докажа че статията е истинска, на такива хубавци като вас винаги имам готов сценарий...
0
0
teoria
teoria
05.07.2013 10:09
Всъщност има още една теория за елфите. И тя е че авторът на статията е спал на течение завит с мокри вестници.
0
3
Cariba
Cariba
27.01.2013 19:51
ИЗПРАТИ ТОВА НА 5 МЕСТА И СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ЩЕ СТАНЕШ КАКВОТО СИ ИЗБЕРЕШ:КАТО ДОКОСНЕШ ВОДА ЩЕ СИ РУСАЛКА,ЩЕ СИ ФЕЯ КОГАТО ПОИСКАШ ИЛИ ЩЕ СИ НИНДЖА!ТОВА Е ИСТИНА!!!!
0
4
лола
лола
19.02.2016 15:46
А ще мога ли да ти завра главата в задника ако вече не е там?
2
0
streetiscallin
streetiscallin
05.01.2013 20:44
Не че нещо ама, доста правописни грешки срещнах в текста. Поне ги четете преди да ги публикувате... все пак.. тъпо е. Не знам защо много се дразня като намирам грешки в текстове...
0
1
кокала
кокала
18.11.2011 16:09
Четенето на Толкин не ви ли стига? Там си има и елфи и хобити, и всичко си има...
0
2
мейра
мейра
07.07.2011 09:58
Казал го е Айнщайн.
0
0
Амон Анг Ра
Амон Анг Ра
08.04.2011 15:57
Един велик учен е казал: На света има две безкрайни неща, едното е човешката глупост, а другото вселената, но за второто не съм сигурен.
1
1