sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво ни говорят цветовете

Какво ни говорят цветовете

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Какво ни говорят цветовете
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Повечето хора имат цвят, който предпочитат по някаква причина. Цветовете на безмълвния си език ни говорят и ако знаем какво означават любимите ни цветове и тези на нашата половинка, ще имаме полза в личния си живот.

Червеният цвят е цвета на страстта, гнева и високото кръвно налягане. Той показва превес на вродените човешки инстинкти, такива като похот и ярост. Хората, които го предпочитат без да се замислят следват желанията си и обичат да получават всичко на момента.

Оранжевото не е от най-леките цветове. Този цвят е предпочитан от малко хора. Много чувствен е защото е смегчен вариант на червеното. Асоциира се с емоционални реакции и вътрешен магнетизъм. Оранжевият цвят е много близък до златото, което е свързано с успеха и богатството. Тези, които го предпочитат са способни на искрени чувства и са интуитивно настроени за успех.

Жълтият цвят е цвета на слънцето, жизнената сила, властта, егото и далеч не е признак за романтична натура. Ако това е любимият ви цвят трябва да следите речта си за количеството на употребяваното „аз”, защото рискувате да ви приемат като много егоцентричен човек.

Цветът на любовта е зеления. Не е съвпадение, че и парите са в същия цвят. Цвят на изобилието в живота – листата, тревата, растенията – всичко свързано с продължаването на живота и благополучието. Зеленото се свързва с чистата любов, а не със страстните връзки. Любителите на този цвят са с горещи сърца, а страстта им е скрита дълбоко под тяхната чест и достойнство, интересуват се повече от общото благополучие, отколкото от своето.

Цветът на ясността, обаянието и общуването е синия цвят. Независимо от нюанса, любителите му подсъзнателно изпращат сигнали „харесва ми да ме разбират” на околните, но в състояние на стрес сигналите са противоречиви. Ако това е вашият цвят, то вие винаги имате какво да кажете, защото красивото изразяване на мислите ви е вашия коз.

Лилавото е символ на илюзията, въображението и фантазията. Той съчетава в себе си притеснителност, романтика, флирт. В зависимост от настроението си хората, които са негови любители могат да са творчески романтици или съвсем противоположно настроени.

Бялото е светлина, съчетание на всички цветове. Символизира чистотата и духовността, както и простотата. Хората, чийто любим цвят е този, са педантични по отношение на чистотата и реда.

Черният цвят също е съчетание на всички цветове, но представлява нещо неизвестно, тайно. В съвременната култура се асоциира с „тъмната страна” и със злото. Който харесва този цвят по природа предпочита да задържа всичко в себе си, вместо да го извади на показ. Такива хора са доста „костеливи орехи”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest