sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Урочасването води до болестно състояние

Урочасването води до болестно състояние

Урочасването води до болестно състояние
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Народната медицина е дял от културата на един народ, която може да се счита за връстница на човечеството. Реално медицината на обикновените хора е създадена от самите тях.

С течение на времето всеки от тях е прибавил по нещо към опита на предшествениците. Крайният резултат е едно ядро от знания, свързан с начина на живот и съобразен със здравето.

Народната медицина ни показва как да се пазим от болестите, по какъв начин да се справяме с тях, какви средства от растителен, минерален и животински произход да използваме. Приказките на нашите баби за злите очи не са измислица.

Според българската народна медицина уроки или урочасването е болестно състояние. Последствията от него могат да обхванат широк спектър проблеми със здравето на човек.

Оплакванията варират от всевъзможни смущения в храносмилателния тракт до световъртеж, припадъци и дори полудяване. Доста често са възможни повръщания в резултат на урочасвания.

Уплахът е също категоризирано заболяване от българската народна медицина. При някакво стряскане от неочаквана опасност последиците също са доста неблагоприятни. Човек е възможно да се уплаши от животно, от звяр, от друг човек, като например скитни и т.н.

Урочасването води до болестно състояние

Уплахът може да дойде и когато се стреснем от някаква сянка, особено нощно време. Съзнанието на човек е склонно да си визуализира някаъв дух или демон. По правило причината за уплашването може да бъде и естествена, и свръхестествена, а симптомите изхождат от различни органи и системи.

Орадисването, известно още като орама, орама е състояние, което лесно може да бъде припознато като биомедицинска болест. При него често настъпва парализа или пареза, обездвижва се единият крайник, настъпва квадрипареза на цялото тяло, изкривява се устата. Често има и говорни смущения. Това състояние много прилича на мозъчно-съдова болест.

Знахарите в народната медицина обясняват, че орадисан човек е бил нападнат по невидим начин от болестотворен демон. Обикновено става дума за дух на отмъстителен покойник. Т. нар. нередовни покойници скитат между нашия и другия свят.

В часовете след залез слънце и преди първи петли ако човек е замръкнал и на път за вкъщи стъпи на място, където са играли самодиви, отново може да бъде орадисан в знак на наказание от митологичните същества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest