Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мъртвите дишат въглероден двуокис

Мъртвите дишат въглероден двуокис

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Духове

Съществува ли различен свят от този, който виждаме с очите си? Такъв, в който живеят душите? Здравият разум ни подсказва, че няма шанс да се намери отговор на тези въпроси.

Но учените са на друго мнение. Има начин да се разбере това и то с помощта на хора, преживели клинична смърт. Феноменът на разходката до онзи свят и завръщането оттам се нарича NDE на английски – съкращението означава „преживяване близо до смъртта”.

Преди десет години холандският кардиолог Пим Ван Ломел и британският му колега Кристофър Френч от лондонския център за изучаване на аномални психични явления предприели първото мащабно изследване на феномена NDE. В него участвали 344 сърдечноболни, които се разходили до онзи свят.

Медиците признали, че не могли да намерят убедителни доказателства за това, че няма отвъдно. И според тях мъртвите за кратко пациенти наистина за малко успявали да стигнат до вратите, водещи към този свят.

Лекари

Много хора смятат, че виденията близо до смъртта се разпространяват от двадесети век благодарение на успехите на реанимацията. Наистина, дефибрилаторите, инжекциите в сърдечния мускул и прекият масаж на сърцето са върнали много хора от отвъдното.

Но има писмени свидетелства за NDE, което е изживяно от различни хора преди много години – повече от две хиляди. Според учените трябва да е налице биологичен механизъм, благодарение на който хорта векове наред се сблъскват с едни и същи явления.

Много рядко се случва човек, завърнал се от клинична смърт, да не разкаже за тунел, по който е вървял към ярка светлина. Някои срещат по пътя си умрели роднини.

Някои учени смятат, че това се получава заради кислородния глад, който нарушава работата на мозъка. Други смятат, че това е последният дар от природата – да получим халюцинации, за да ни е по-приятно да умираме.

Някои учени смятат, че част от зрителните функции се изключва много бързо, но тилните части на мозъка продължават да функционират.

Така се получава ефект на тунелно зрение. Ярката светлина може да е централната точка на изключващата се окончателно зрителна система.

Според най-новите изследвания обаче NDE е разновидност на бързия сън, която се съпровожда от бързи движения на очите. В кръвта на хората, които преминавали за кратко в отвъдното, учените са открили концентрация на разтворен въглероден двуокис, много по-висока от нормалното. В момента, в който те се връщали към живота, нивото намалявало.

В момента текат експерименти в 25 клиники на САЩ, Канада и Великобритания. В помещенията, в които се връщат болни от клинична смърт, на специални места, невидими за лежащоболните, се поставят табелки с надписи.

След връщането си от смъртта хората трябва да кажат какво пише на тях, тъй като летят из стаята. Това, според учените, ще докаже, че съзнанието може да съществува и извън тялото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
23.03.2015 21:20
Индианците толтеки наричат видимия свят ТОНАЛ а невидимия НАГУАЛ, когато човек събере силни природни съюзници трябва да преведе в хармония тонала и нагуала, това го правят само магьосниците-могат да се превръщат в животни, или да преминават огромни разстояния а секунда, или използвайкки дърветата да се качи в короната им и да остане там невидим. Като имаш тези знания дали би пожелал да разбереш що е то клинична смърт, аз не го вявам защото те са скачали от скали в дълбока бездна тялото им се превръща в мъгла изчезват от този свят за известно време, после ако желаят могат да се завърнат. Кой е глупака се питам дивака или умния съвременен човек...
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
23.03.2014 00:39
Не знам за вас, но аз вярвам в съществуването на душата, както и на призраците и много други. Дори и да не ви се вярва, дори и учените се опитват да докажат съществуването на тези паранормални "същества".
1
1
Анжел
Анжел
23.04.2013 22:29
Златомирче не се коркай на учените,в последно време това да се чувстваш добре се води душевно разтройство :)забавлявай се на глупоста на хората,аз вече така правя:)
Бил съм в тунела на смъртта.Господ ми каза че съм за рая и много други неща.Мога да ви насоча как и вие да станете по господоугодни и как да се доберете до по-добра позиция за вечността.Срещу заплащане или бартер-0899152888.
2
7
патрона
патрона
28.10.2011 16:49
Аз добре ли съм ?
2
2
zlatomira  ganeva
zlatomira ganeva
02.04.2011 13:56
Наивно е да смятаме, че този свят е единствен и че след смърта на тялото това е края. Ще мине време и хората ще разберат истината за света и за нас, но до тогава ?
6
0
Нелитооо
Нелитооо
06.03.2011 12:40
Има вероятност тези неща да са верни и според мен, може би е имало такива случаи щом е имало табелки с надписи за завърналите се от отвъдното хора.
5
0