sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бог е създал Земята заедно с водата

Бог е създал Земята заедно с водата

Нина НордНина Норд
Джедай
760550
Ледници
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

В Библията е записано: „В началото Бог сътвори небето и земята. Земята беше пуста, и имаше тъма над бездната, и Духът Божий се носеше над водата”.

Според различни тълкуватели на Библията тези думи могат да бъдат трактувани съвсем просто. Тоест, чее водата е съществувала от самото начало. Че Господ не я е сътворил отделно, а в комплект със земята и небето.

Учени от университетския колеж в Лондон оспорват най-популярната хипотеза за появата на водата в моретата, океаните, реките и артезианските подземни води. Според учените тези източници са били напълнени преди милиарди години с помощта на мокри комети и астероиди.

Как се е появила водата на Земята – този въпрос вълнува много учени от векове. В научните среди се приема, че водата е донесена при нас от комети и астероиди, които са бомбардирали редовно сухата земя с ледени късове.

Тоест водата е била доставена отвън. И се е появила след като прахта, която се е въртяла като диск около Слънцето, се е превърнала в земна твърдина.

Кометно-астероидната хипотеза е добра, но има едно слабо място. Изотопният състав на водата, който се намира в космическите тела, много се отличава от земните по състав и най-вече по съдържание на дейтерий.

Според учените от университетския колеж в Лондон водата в свързан вид вече се е намирала в прашинките на протопланетния диск, от който се е образувала Слънчевата система. Учените са го доказали с моделиране на компютър.

Вместо прашинките те предлагат породообразуващият и широко разпространения материал оливин, който може да задържи вода, нагрята до седемстотин градуса.

Водата, която удържали частиците оливин, била изстискана от чудовищно силно налягане, което било част от процесите на формиране на земята. С нея се напълнили океаните и всичко останало.

За това е написано в Библията: „И каза Бог: да бъде земна твърд сред водата, и да отделя водата от водата. И каза Бог: да се събере водата, която е под небето, на едно място, и да се появи суша. И отдели водата, която е под твърдината, от водата, която е над нея”.

Научният смисъл на последното изказване е ясен: в недрата на Земята на дълбочина около 1000 километра има огромни запаси от вода. И не е изключено, че точно тази вода се е издигнала някога и така се е случил потопът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виолета Топалова
Виолета Топалова
04.05.2013 09:20
Назад сме ,да !Защото вместо научни открития се занимаваме с измислени войни и гледаме как да се унищожим ,а не да се съхраним.Вижте само колко болести измислени като биологично оръжие се изпускат и се самоунищожаваме.Може след години някой да си блъска ума как сме се затрили.
3
0
I.S.G
I.S.G
26.05.2011 11:26
Хм, не знам как се е образувала, но не е бил Господ този, който е създал света.
2
2
08.12.2010 21:17
Ок, всичко това може да го каже и дете, но дори и да приемем хипотезата, че водата е внесена от комети и т.н не става ясно как се е образувала самта тя ? Дали на земята или не е почти без никакво значение. Важното в случая е как се е случило всичко, самото създаване на течност от нищото или от нужните съставки, имало ги в изобилие при създаването и. Представяте ли си колко сме назад в разбирането на вселената и в частност на земята.
1
0