sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Високите хора печелят повече

Високите хора печелят повече

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Високите хора печелят повече
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Расте числото на изследователите, предполагащи, че високите хора изкарват повече пари. Последните изследвания в Австралия показват, че хората с ръст над 180 см за година печелят с 1000 долара повече от по-ниските с 10 см.

Според изследванията високите хора са възприемани от околните като по-умни и властни. Учените са изчислили, че ако мъжете със среден ръст 178см успеят някак да прибавят още 5 см, ще изкарват 950 долара допълнително. Според други автори и 3 см са достатъчни за постигане на същия резултат.

Специалистите твърдят, че взаимовръзката на ръста и доходите е изключително от физическа гледна точка. При това колкото е по-висок ръстът, толкова е по-голяма заплатата. Това доказват анализите на масови изследвания. Изводите сочат, че който е със 17см по-висок спрямо ръст от 163см, може да изкара за година 5525 долара повече.

Значението на ръста не отслабва с напредването ва възрастта на човек. Високия ръст повишава увереността , помага за постигане на добри резултати, а околните приписват на притежателя му висок статус и уважение.

Естествено получените резултати от изследванията са относителни, тъй като не всички високи хора са постигнали високи резултати, също така и не всички от по-ниските се стремят да ги постигнат.

Експертите смятат, че високите хора са лидери по натура. Още от детството заемат лидерска позиция, тъй като по-дребните им връстници се държат с тях като с по-големи. В работна обстановка лидерските качества подпомагат издигането в кариерата.

Интересни са резултатите, показващи, че при хора в зряла възраст с еднакъв ръст този, който е бил по-висок като тинейджър, после печели повече пари. Еволюционните психолози смятат, че в момента, в който човекът се е развивал като вид, на по-високите индивиди са вменявани лидерски функции, защото са им възлагани надежди за по-добра защита. Психолозите твърдят, че някои от тези стари модели действат на възприятията ни до днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Виктор
Виктор
17.05.2013 22:25
Тази тема ме зарадва сравнително доста,защото за пръв път пишат нещо интересно и хубаво за високите хора дори самият аз да не съм от високите.Когато видя някого,който е по-висок от мен а аз съм 9ти клас си казвам
-:Мога да те стигна и ще го направя,но личното ми мнение е такова,че по-високите хора имат повече самоувереност и ми направи впечатление това с ,,Защитниците''.
2
0
Мария Боева
Мария Боева
28.04.2013 20:08
Аз съм в 3 клас и съм 159 см.Винаги са ме обиждали и са ми измисляли прякори,като грамада ,кюфтето номер ,две ,Жената на Хълк ,но сега виждам ,че е имало полза от това
2
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
16.09.2012 12:08
Аз съм 176 см и винаги съм била най-високата от момичетата от 1-ви до 8-ми клас. По-късно / от 9-ти до 11-ти клас/ момчетата ме надвишаваха с няколко сантиметра, но аз съм гледала на тях като на равни. Има нещо вярно за лидерството и височината, макар че аз винаги съм дружала с момичета и момчета по-ниски от мене и то доста по ниски примерно около една глава. Но това не ми е пречило да ги уважавам и почитам. Дори напротив чувствувала съм желание да ги защитавам от досадници, явявала съм се нещо като закрилница за тях. Странно нали?
3
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
16.09.2012 12:00
Много по-добре е човек да гледа от високо към ниско отколкото от ниско към високо положение т.е. спрямо своят ръст!
1
0