sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Стъпките на Дявола

Стъпките на Дявола

Стъпките на Дявола
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

На 9 феврури 1855 година, ден петък, жителите на Топшъм, Лимпстоус, Ексмът, Тейнмът и Долиш в Южен Девън, Англия, след кто се събужда, откриват, че е паднал дълбок сняг, а върху него, върху къщите, върху високите стени има тайнствени стъпки.

Следите сякаш са оставени от двуного същество с изпъкнали стъпала или копита, стъпка след стъпка в една единствена линия. Местните хора веднага решават, че следите са оставени от двойните копита на Дявола, мкар че според някои скептици те може да са и от видра или язовец.

Това обаче не звучи съвсем убедително. Подобни следи са открити и при антарктическа изследователска експедиция през 1840 година, както и в Шотландия, където според местните хора те се появяват всяка година и всички са убедени в техния свръхестествен произход.

Една от свидетелките на следите от копита в снега, е Джил Уейд. Пенсионерката се натъкнала на странните отпечатъци рано сутринта в пресния сняг, натрупал в двора на къщата й.

"Не можах да повярвам на очите си. Стъпките бяха във формата на разсечено копито. Нямаше никакви други следи по снега", разказва тя.

Местни експерти измерили отпечатъците, които били с дължина от близо 13 сантиметра, а разстоянието между всеки било от 28 до 43 сантиметра. Въпреки многобройните догадки, отпечатъците останали в историята като Великата мистерия на Девън.

И сега експертите не изключват възможността стъпките да са оставени от животно като елен, например, но все пак обещават скоро да разгадаят тайната с допълнителни проучвания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Деница Неделчева
Деница Неделчева
21.08.2015 23:35
Давола се казва Луцифер
2
0
Анонимен
Анонимен
08.12.2018 11:58
Даааммм:)
1
0
Мартин
Мартин
19.01.2013 16:36
Даяна, първо, не пиши с главни букви, второ, не казвай, че сме тъпи. Вярвай си и не намесвай другите.И от къде разбра, че е така? Ако можеш да ме убедиш с доказателства тогава ще ти повярвам. Писна ми от такива ,,лапета" като тебе!!!
5
3
Daqna
Daqna
18.11.2012 13:21
МНОГО СТЕ ТЪПИ ДЯВОЛА СЪЩЕСТВУВА ТОЙ Е В ОТВЪДНОТО И МОЖЕ ДА ДОЙДЕ НА ЗЕМЯТА.....
5
2
23.12.2010 02:59
Чувал съм за случая, но само това, а личното ми мнение е, че Дяволът не би бил толкова елементарен(може би само за тези които са готови и искат да го видят по този начин), а всичко друго има и друго обяснение, което не изключва разбира се съществуването му а и не го доказва всъщност.
3
1
Красии
Красии
26.10.2010 16:50
Чесно казано, започвам да си мисля, че в този сайт, освен да се говори за дявола и за други такива подобни неща, които са пряко или косвенно свързани с него, друго не прочитам. И явно има много хора, склонни да повярвят повече на това, отколкото на нещо по добро. Но за съжаление, ние хората сме направени така, че да вярваме в това, което ни изнася и ни се струва, че е угодно, пък дори и това нещо да ни докара до пъкъла.
3
2