Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»8 кристала за увеличаване на самочувствието

8 кристала за увеличаване на самочувствието

8 кристала за увеличаване на самочувствието

Ако имате нужда от малко повече увереност и любов към себе си, тези кристали за увеличаване на самочувствието ще ви помогнат да увеличите личното си щастие.

Всички преминаваме през периоди на негативни мисли или негативни енергии. И независимо дали вярвате, че кристалите за увеличаване на самочувствието работят, те наистина имат лечебни свойства.

Съществуват определени магически кристали, за които се вярва, че разпространяват най-много любов, подкрепа и позитивност. Прогонете негативизма и повишете самочувствието с тези красиви камъни.

Всеки от тях е подходящ за определена зодия и може да е много ефектно бижу.

Кристали за повече самочувствие

Черен турмалин

Лечебни свойства: прогонване на негативните мисли, преодоляване на депресия

Зодия: Везни

Този черен камък е най-доброто средство за преодоляване на депресивни мисли или симптоми. Когато чувствате, че навлизате в низходяща спирала и се нуждаете от бързо възстановяване, черният турмалин ви донася необходимата подкрепа. Носете го като огърлица или го поставете на работното си бюро. Друга употреба на този камък е да помогне за преодоляване на токсични взаимоотношения - с другите и със себе си.

Цитрин

Цитрин

Лечебни свойства: позитивност, радост, щастие

Зодия: Лъв

Цитринът носи слънцето, където и да отиде. В крайна сметка, това трябва да ви помогне да насочите по-слънчеви гледки към ежедневния си живот. Така че това е най-добрият избор, когато се чувствате депресирани или се нуждаете от помощ. Този кристал се ползва и за привличане на пари! Поставете един в портфейла си за малко допълнителна доза паричен поток.

Пчелен яспис

Лечебни свойства: смелост, енергия, жизненост

Зодия: Лъв

Този уникален кристал е толкова приятен за гледане, колкото и за използване. Всеки път, когато се чувствате сякаш не сте достатъчно добри за нещо (или за някого), пчелният яспис ще ви докаже, че грешите на всеки ъгъл. Използвайте го, за да се заредите преди голяма среща или презентация, като го носите около китката си.

Розов кварц

Розов кварц

Лечебни свойства: увереност, себелюбие, мир

Зодия: Телец

Този красив розов камък е изпитан и истински камък на любовта. Помага за насърчаване на повече любов във връзката ви, както и повече любов към себе си. Така че, ако смятате, че вашата липса на увереност произтича от липса на любов към себе си, розовият кварц е правилният начин. Можете лесно да го носите като колие или като обеци!

Карнеол

Лечебни свойства: самоувереност, сексуалност, живот, емоционална подкрепа

Зодия: Дева

Карнеолът е онзи камък, който носите или държите, когато имате нужда от сериозен ободряващ разговор преди започването на деня. Той би бил най-добрият кристал за повишаване на самочувствието, който да изберете, преди да представите нещо пред тълпа, да изразите идеите си или да се включите в състезателна атмосфера. Той също така помага да канализирате яростта или гнева си и а ги превърнете в решителност.

Тигрово око

Тигрово око
Снимка: pixabay.com

Лечебни свойства: преодоляване на страха, просперитет, успех

Зодия: Лъв

„Окото на тигъра” е пленено от този красив камък. Тигровото око ви помага да намерите смелост в моменти, когато изпитвате страх и съмнение. Така че това е най-добрият кристал за носене, когато отстоявате себе си или се доказвате на някой друг. Един от начините да усъвършенствате свойствата му е да използвате камък за безпокойство тигрово око.

Родонит

Лечебни свойства: мир, любов към себе си, заземяване, преодоляване на раздяла

Зодия: Телец

Родонитът се използва най-добре, когато се чувствате депресирани поради загубата на връзка. Основният смисъл около този кристал е, че той се използва, за да ни помогне да се заземим, когато преминаваме през емоционален катаклизъм или травма. Така че, ако нивата ви на увереност са наистина ниски, родонитът е добро място да започнете.

Гранат

Гранат

Лечебни свойства: изцеление, сексуалност, сила

Зодия: Козирог

Чувствате ли се по-малко уверени в спалнята тези дни? Независимо дали липсата ви на самочувствие идва от проблеми с тялото или мъжество, гранатът може да ви помогне да премахнете всичко това. Носете този скъпоценен камък като огърлица, за да го държите на тялото си през цялата нощ и пренесете нещата на следващото ниво.

Как почиствате кристалите за самочувствие?

Има редица начини да почистите вашите кристали, включително: изгаряне на градински чай върху вашите кристали, накисване в солена баня, зареждане при пълнолуние или добро накисване във вода.

Защо трябва да зареждате или почиствате вашите кристали?

Когато кристалът е бил използван много, докосван от други или е станал „мръсен“ по някакъв начин, е подходящо време да почистите кристалите си.

Как използвате кристалите за самочувствие?

Камъни за увеличаване на самочувствието

Носете ги в джоба си.

Носете ги на тялото си (колие, гривна, обеци и др.).

Поставете ги на важно място (например на бюрото си).

За какво се използват кристалите за самочувствие?

Кристалите могат да се използват за развиване на психически енергии, преодоляване на лични блокажи, определяне на намерения, донасяне на късмет в момент на нужда и помощ за вдъхване на увереност.

Как определяте намерения с кристали?

Кристалите могат да действат като канал за съхраняване и насочване на вашето намерение. След като започнете да ги носите, отделяйте време да изказвате намеренията си на глас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest