Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Кое дърво пази дома и семейството от зли сили?

Кое дърво пази дома и семейството от зли сили?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k249
Кое дърво пази дома и семейството от зли сили?

Леската или дървото на лешника (Corylus avellana) е малко дърво или храст, което произхожда от Европа и Азия. То е обект на много магически и фолклорни поверия през вековете. Тези митове са свързани със символизма и енергията на дървото и неговите плодове.

Ето защо всеки трябва да отглежда леска в градината на дома си:

Лешниковото дърво защитава от зли сили

Дървото на лешника се смята за свещено и се използва за защита срещу зли сили, лоши очи, врагове и зли духове. Вярва се, че носенето на лешник като талисман може да предпази от негативни влияния. Лешници в малки платнени торбички пък могат да се скрият в ъглите на къщата за защита на дома. Въобще лешниковото дърво е идеалният талисман за дома.

Леската ще ви насочи към скрити съкровища

В някои култури се вярва, че лешниците имат магическа сила, която може да помогне в откриването на скрити съкровища, в разгадаването на загадки и откриването на изчезнали хора.

Леска в дома за обич и плодовитост

Лешникът се свързва със символиката на плодовитостта и любовта. В някои обичаи се използва като символ на брака и семейното щастие. В някои култури се смята, че ако двама влюбени счупят лешник и споделят съдържанието му, това ще им донесе щастлива и продуктивна връзка. Този магически ритуал се практикува също като средство за сдобряване, ако съпрузите имат кавги и не могат да намерят общ език.

Предсказване на бъдещето с лешници

Магически сили на лешниците

В някои фолклорни традиции се използва счупването на лешник като метод за гадаене на бъдещето. След счупване на ядките, се правят гадания възоснова на формата им.

Лешниковото дърво носи здраве и дълголетие

В някои обичаи се вярва, че лешниковите дървета имат целебни свойства и могат да подпомогнат здравето и дълголетието на хората в дома, до който се отглеждат.

Тези магически и фолклорни поверия за дървото на лешника са част от богатото наследство на народните обичаи и вярвания, свързани с растението, и са добра причина да засеете леска в градината си.

Когато търсите идеалният подарък за новодомци с къща, помислете за лешниково дърво, което ще пази семейството и дома от зли сили и ще носи късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest