Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Какво означава да сънуваш еднорог?

Какво означава да сънуваш еднорог?

Какво означава да сънуваш еднорог?

Не едно приказно чудовище е родено във фантазията на древните. Всички митични приказни създания са хибриди, създадени от свързването на отделни части на различни реални животни.

Такова създание е и еднорогът - тяло на кон, глава на елен, слонски крака и глиганска опашка. През Средновековието се оформя образът, който познаваме сега - бял кон с един рог на челото.

Представата на еднорога отговаря на определени представи, той символизира целомъдрието, чистотата, добротата, силата на духа и непреходността на човешките ценности.

Това приказно същество населява не само света на митологията, то е толкова дълбоко вкоренено в човешките представи, че се явява естествено и в съновиденията.

Тълкуването на символа, който представлява, е важна част от общата представа за митичното същество - чистота, щастие и просперитет, които нареждат нощните видения с участието на еднорога сред красивите сънища.

Разбира се, в тълкуването съществено значение имат детайлите, изграждащи цялата картина. Съновниците обясняват как да се тълкуват отделни елементи от съня с уговорката, че са част от цялостно впечатление и изживяване.

Ако насън еднорогът мине около сънуващия, това е знак за късмет, лекота в реалния живот, неусещана до момента. Това благополучие ще бъде напълно заслужено и сънуващият ще разбере причината за него.

Ако сънуващият храни еднорог от ръката си, ще изпита насън удоволствие, непознато от реалния живот. Съдбата му е подготвила подарък, който е рядък и скъп и за който ще бъде благодарен.

Ако еднорогът умира в съня, или бива убит от някого, това е знак за предстоящо нещастие или страдание, причинено от хорската злина. Нещастието не може да бъде избягнато, но злото ще получи възмездие, защото такива са вселенските закони.

Хората обичат да галят конете в реалното си ежедневие и ако насън се случи същото с еднорог, този сън казва, че сънуващия се ползва незаслужено от блага, до които има достъп. За тях трябва да благодари на съдбата, но и на хората наоколо. Само осъзнаването на тази истина ще направи така, че човек да бъде истински щастлив от изобилието, което има.

Който гони насън еднорог в желание да го улови в живота си, ще полага много усилия, за да стигне целите си. Трябва да помисли дали целта си струва усилията, които хвърля за нея. Понякога постигнатата цел не носи удовлетворение, а само разочарование.

Вижте още: Какво символизира бял кон в съня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest