Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Лоша поличба: кои вещи не бива да се изхвърлят?

Лоша поличба: кои вещи не бива да се изхвърлят?

Лоша поличба: кои вещи не бива да се изхвърлят?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Безцелното събиране и трупане на ненужни предмети е болестно състояние, превръщащо хората във вехтошари, затова и минимализмът като начин на живот и светоусещане се поощряват.

Има обаче стари поверия, които съветват кои предмети не бива да отиват на боклука, защото така се създават проблеми и е лоша поличба.

Причината е, че някои вещи са енергийно свързани с дома или хората, които го обитават.

Отделно има предмети, които създават благоприятната енергийна атмосфера в къщата в по-голяма степен, отколкото други и затова не е хубаво да се нарушава енергийния баланс с тяхното изхвърляне.

Това може да стане причина дори за нещастие.

Ето кои 5 вещи не бива да се изхвърлят.

Семейните снимки

Не е хубаво да се изхвърлят снимки. Допуска се такива, които не са на близки хора да бъдат рециклирани, но не и тези, които са спомен за близките. Това прекъсва връзката с тях на енергийно ниво.

Портмоне

В портмонето съхраняваме парите си, така че то е нещо като финансов талисман, който е личен за всеки. Според едно поверие за портмонето, логато портфейлът се износи и вече е негоден за употреба, не пречи известно време да остане в чантата, наред с новия и да се изхвърли по-късно. Така връзката се прекъсва постепенно.

Хляб

Не хвърляйте хляб

Има много поверия за хляба. Хлябът е свещена храна и то не само у нас, а и в много други култури. Свързва с богатство и просперитет в семейството. Не е добре да се изхвърля на боклука, излишният може да се даде на птиците или домашните животни. Хлябът се споделя, не се изхвърля.

Часовник

Не липсват и поверия за часовника. Часовникът е един от магическите предмети в живота, защото е свързан с времето и мястото, на което живеем. Той поглъща доброто и лошото. Затова използването на домашния часовник от друга къща не е добра практика. Смята се, че изхвърлянето на часовника прекъсва добрите отношения в дома. По-добре да се поправи, ако се развали.

Коса и нокти

Не хвърляйте коса

Косата и ноктите са неща, които могат да бъдат използвани срещу човека от недоброжелатели, занимаващи се с лоши практики като черни магии. Те са от нещата, които не могат да се съхраняват, затова при изхвърлянето им е добре да се увият в хартия или салфетка.

Вижте още: Защо да не изхвърляме боклука вечер

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest