Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Зловещата тайна на красивите теменужки

Зловещата тайна на красивите теменужки

Митове за теменужки
Снимка: Walkingbird96/ pixabay.com
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Саксията с теменужки на перваза на прозореца е почти класика, когато става въпрос за отглеждане на стайно цвете. Наистина нежното и свенливо цвете предизвиква радост и възхищение у всеки любител на цветята.

Ако разровим около теменужката обаче, ще се разкрие и една неочаквана нейна страна. В енергийно отношение това цвете има силно негативен ефект.

Затова съществуват и много поверия за теменужките, някои от тях само ненужни суеверия, други, на които трябва да се погледне съвсем разумно.

Ето какво може да се научи за зловещата тайна на теменужката от поверията.

Теменужките са цветя за мъртвите

По тази причина се смята, че не бива да се подаряват, нито да се приемат такива цветя, за да не се привличат здравословни проблеми. Подарък теменужка не е подходящ дори за приятели, както и за близки роднини.

Мъжете се страхуват от теменужки

Смята се, че неомъжена девойка, която иска да намери своя спътник в живота, не бива да отглежда в дома си /и особено в своята лична спалня/ теменужки. Те ще я оставят самотна.

Вярва се също, че ако в дома се отглежда теменужка и тя изсъхне, значи е погълнала цялата отрицателна енергия вкъщи. Може би с това тя е освободила някой член на семейството от болестта му.

На мястото на изсъхналото цвете трябва да се засади ново. Виолетовият цвят привлича просперитета и гарантира семейния сговор и щастие според източните вярвания. Затова една лилава теменужка ще ободри атмосферата в дома и ще донесе приятни мигове в него.

Дали да се отглежда теменужка вкъщи

Зловещата тайна на красивите теменужки
Снимка: wikimedia

Има много цветя, които могат да украсят дома. Затова изборът точно на това цвете е добре да се премисли. На първо място, дали този, който ще отглежда теменужка, вярва в поверията за нея.

Теменужката е радост за всеки любител на красиви цветя и за да бъде тази радост пълна, добре е собственикът на цветето да има изцяло положително отношение към него, ако вярва в поверията, да търси такъв цвят теменужка, която носи положително послание.

Червената теменужка вещае появата на страстна любов, а също така и за парични потоци към дома.

Виолетовата и синята са за креативните личности, защото им носят вдъхновение.

За духовно израстване и рестарт са подходящи виолетовите теменужки.

Розовите ще донесат положителна промяна в здравословен план, както и ще подпомогнат всяка положителна промяна.

Като цяло теменужките са цветя, които обичат грижата и общуването, макар че се твърди че е съвсем непретенциозна.

Вижте още митове за теменугата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest