sanovnik.bg»Статии»Сънища»Здрав Сън»Следобедният сън развива интелекта

Следобедният сън развива интелекта

Нина НордНина Норд
Джедай
760558
спящо момиче

С помощта на някои фактори можете да подобрите значително мозъчната си дейност, твърдят учени от университета в Кембридж. Според тях тичането поне веднъж седмично стимулира мозъка.

След тичане се формират няколко стотици хиляди нови клетки в частта на мозъка, която отговаря за формиране и събиране на спомени. При особено интензивни физически натоварвания организмът изработва специален белтък.

Той взаимодейства с друг морфогенетичен белтък, като по този начин стимулира усиленото деление на мозъчни стволови клетки. Това помага да се запази мозъкът активен и работоспособен въпреки напредването на възрастта.

Само един час следобеден сън дневно повишава активността на мозъка и значително увеличава способността му да обработва нова информация и да решава нови задачи.

Следобедният сън развива интелекта

Сънят след обяд възстановява мозъка и му помага да разпредели информацията така, че да се образува място за нови данни. Хората, които се лишават от следобеден сън, са по-малко възприемчиви към нова информация.

Храна, богата на магнезий – например спанак и броколи, прави мозъка силен, а паметта устойчива. Повишеното количество на магнезий в мозъка помага и на възрастни хора да се обучават.

Въздействието на слънчевите лъчи може да развие интелекта и да предотврати слабоумието. Увеличеният прием на витамин D, който се съдържа в мазната риба, помага на мозъка да остане активен дълги години.

Косенето не само намалява стреса и прави хората щастливи, но предотвратява намаляването на умствените способности в напреднала възраст.

Ароматът на прясно окосена трева непосредствено действа на мозъка и по точно на областите, отговорни за емоциите и паметта. Вече се мисли за парфюм с мирис на прясно окосена трева, който ще стимулира мозъка на хората.

Сред останалите фактори, които развиват интелекта, се нареждат редовният секс, натуралният тъмен шоколад, студеното варено месо, свиренето на музикален инструмент в детска възраст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Иван Ташев
Иван Ташев
15.04.2017 12:37
Не се тревожи това е така този свят е такъв и може би ще си остане такъв.Аз не се сещам за някой съвет, освен да потърсиш в гугъл психологически трикове много са полезни и лесни и дори аз ги използвам в ежедневието си
0
0
Звезда
Звезда
13.02.2013 17:11
Имам роднини и приятели които проспаха живота си в следобеден сън,за жалост интелекта не се повлия от това.
0
0
Мишо Марковски
Мишо Марковски
24.01.2012 10:22
Голямо удоволствие. Хобито ми е да чета и да спя след обяд. Обожавам черния шоколад и секса. Мирисът на трева също. Всяка сутрин влизам в "съновника" и съм Ви благодарен. Бъдете активни!
0
0