sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Чудо! Молитви в Мозамбик лекуват глухи

Чудо! Молитви в Мозамбик лекуват глухи

Чудо! Молитви в Мозамбик лекуват глухи
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

На чудото на молитвите се натъкнаха лекари, учени и професии по религия в Мозамбик. Непосредствената изастъпническа молитва, тази, която се извършва от близо, лекува, обявиха вкупом те пред АФП.

Под "непосредственаи и застъпническа молитва учените имат предвид когато един или повече хора се молят за някого в присъствието му и често с физически контакт.

Учените, ръководени от професор Кенди Гюнтер Браун от Университета в Индиана, установили, че тази молитва помагала на някои хора с визуални и слухови проблеми.

Молитвите, които екипът на Браун изследвал, били на хората от селската част на Мозамбик. Молитвата им довела до значително подобрение на слуха и зрението на участниците в експеримента.

14 души имали проблеми със слуха, а 11 - проблеми със зрението. Участниците били проверявани с ръчен аудиометър и таблици за зрението, според вида на проблемите им, преди и след участието си в молитвена сесия.

"Значително подобрение в слуха е отбелязано в 18 уши на 11 пациенти", отбелязват учените в резултатите от изследването си.

"Трябва да се направи още много, за да се открие защо се наблюдават тези ефекти, какви са механизмите и има ли структурни промени. Но това изследване ни казва, че една от причините за разпространението на Петдесятничеството е, че мнозина вярват, че се извършва лечение", заяви професор Браун.

Чудо! Молитви в Мозамбик лекуват глухи

Петдесятните християни обикновено прекарват между 1 и 15 минути, за да се молят за болните. Някои обаче са се молели и над час, положили ръка върху главата на пациента или с прегръдка.

Браун и колегите й призоват за още изследвания. "Трябва да се определи дали непосредствената застъпническа молитва може да бъде ефективно допълнение към стандартната медицинска помощ за някои пациенти", казва тя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest