Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езотерика»Всичко за Прана енергията

Всичко за Прана енергията

Всичко за Прана енергията
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

В езотеричната терминология се срещат понятията Прана и Ки енергия. Те се отнасят за една и съща енергия - енергията на живота, която поддържа организма силен и жив.

Самата дума - Прана, произлиза от санскрит и тя е известна във всички култури:

- В Япония я наричат Ки в Китай - Чи;

- Пнеума на гръцки език;

- Мана в Полинезия;

- Руа на иврит, където се превежда като дъх на живот.

Източници на жизнена енергия или Прана

Прана енергията

Трите основни източници на енергията Прана или жизнена енергия са слънцето, вятъра и земята.

Слънчева Прана или слънчевата енергия получаваме от светлината на Слънцето. Тя насърчава доброто здраве, зарежда с енергия цялото тяло. Човек може да получи слънчева Прана или слънчева енергия посредством слънчевите бани за около 5 до 10 минути или чрез питейната вода, която е била оставена на слънчева светлина. Трябва обаче да се има предвид, че прекомерното излагане на слънчева прана вреди на тялото, тя притежава голяма сила.

Въздушната Прана се получава от прана енергията на въздуха. При дишане, дробовете се изпълват с прана. Тази енергия може да проникне също директно от чакрите или енергийните центрове на тялото. Повече Прана от въздуха се получава чрез бавното дълбоко и ритмично дишане.

Прана от земята произлиза от земната енергия. Тя прониква в тялото през стъпалата на краката. Затова съветите са да се ходи повече на бос крак през лятото, за да се осъществи досега със земята и нейната прана.

Лечение с Прана енергиите

Прана

Прана енергията прониква през енергийните центове на тялото. Тя е с различни цветове - червена, жълта, оранжева, синя, виолетова, златна.

Енергийното тяло е свързано с физическото и ако то бъде поразено, това се отразява на двете тела. В енергийното се получава изтичане на прана, а физическото тяло става лесна мишена за атакуване от инфекции. Примерно при недостиг на енергия в слънчевия сплит, човек може да се разболее от хепатит или жълтеница. Лечението на енергийното тяло води до възстановяване и на физическото.

Методите за излекуване се заключават в един неизменен принцип - очистване и енергийно зареждане.

Лечението с Прана дава своите резултати, но не бива да се отделя напълно от традиционното лечение, а да го подкрепя.

Вижте всичко важно за Рейки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest