sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Какъв е мъжът с името Георги

Какъв е мъжът с името Георги

мъж Георги
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

По популярност у нас името Георги се нарежда веднага след Иван. Гордост е да носиш името на светеца - патрон Георги Победоносец. Това мъжко име има гръцки произход. Произлиза от georgos, което в превод означава обработващ земята или земеделец.

Името Георги е много популярно в световен мащаб. Носи силна енергия и е съвместимо с повечето съвременни женски имена от славянски произход. Смята се, че името Георги натоварва с положително кармично значение своя собственик. Георги получава от името си уникален характер и светло бъдеще.

Освен това се името върви с вярата, че дарява своя носител с високо самочувствие и гордост, гарантира придържането към установените принципи, но и известна непоносимост към чуждо мнение. Всички тези черти представят един сложен характер, какъвто носи Георги.

За характера на Георги може да се каже, че е добър човек, хранещ уважение към другите, но носителят на това име е и доста конфликтен. Причината е, че той трудно приема мненията на околните.

Това се обяснява с факта, че Георги носи целенасочен, смел, решителен характер. Той се отличава с принципност и коректност, но и твърде добре развита емоционалност. Изпитва непоносимост към тези, които нямат изградена гледна точка, към несправедливите, ненадеждните и безотговорните.

Ако трябва да изброим положителните му качества, те са добротата, справедливостта, принципността, самочувствието, честността, енергичността. Недостатъци също не му липсват - твърде безкомпромисен, самонадеян, самоуверен, своеволев, горделив. Има склонност да се надценява твърде много.

какъв е мъжът Георги

Характерът на мъжа Георги е предсказуем. Не е трудно да се разгадае как ще постъпи в дадена ситуация, защото той неотклонно следва принципите си. Отдаден е на приятелите си и на семейството.

Повечето специфични черти за всеки индивид, които различават всеки Георги от така описания характер, са свързани с допълнителни фактори в живота му каквито са семейната среда, часът на раждане и знакът на зодиака.

За всеки с името Георги обаче важи, че негов камък е сапфирът, планетата, която го покровителства, е Луната, а елементите му са въздух и вода. Животното, което го символизира е белият орел, растението - момината сълза, а късметът го спохожда най-често във вторник и през пролетния сезон.

Вижте и: Какъв е характерът на жената Гергана

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest