Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Магически свойства на анкерита

Магически свойства на анкерита

магически свойства на анкерита
Снимка: Brett_Hondow/ pixabay.com

Анкеритът е истински магически камък. Получава името си от геолога Анкер. За първи път е изолиран като минерално образувание и е описан през 1825 г. Външно камъкът не се отличава с нищо забележително, но това не му пречи да заеме място сред другите минерали.

Анкеритът е минерал от групата на доломитните камъни. Цветът зависи от примесите в него и затова варира от бяло, до жълтеникаво, кафяво, жълтеникаво-кафяво, сиво, по-рядко синкаво, розово. Кафявите нюанси показват ниско съдържание на манган, жълтото и розовото показват наличие на желязо.

Самият камък анкерит има стъклен блясък, полупрозрачен е, но има и почти напълно прозрачни екземпляри. При нагряване променя цвета си, става тъмен, почти черен. Физическите му характеристки оказват влияние върху магическите му свойства.

Казват, че крехката му същност събужда добротата, мъдростта и дълбоко вкоренената философска наклонност у човека. Собствениците на този минерал получават положително отношение към житейските събития, защото виждат в ежедневието възможност да получат безценен житейски опит.

Минералът анкерит е талисман, подходящ за пътешествениците, адвокатите и търговците. Той се ползва с интерес от тези обществени групи, защото предпазва от кражби, измами и други ежедневни опасности.

Според астролозите този камък е подходящ талисман за зодия Рак. Добре се съчетава също със зодиите Стрелец и Водолей. Покровителят на анкерита е планетата е Меркурий.

Това подсеща, че минералът засилва въздействието на точно тази планета в хороскопа на собственика. В резултат на това човек става по-общителен с околните, отличава се със способността си да убеждава и това го прави привлекателен в очите на заобикалящите го.

Има много информация за отношението на минералите към хората и защо те са силни амулети с различни защитни свойства. Техните способности се активират от отношението на човека към камъка, от нуждата да го има. Това отношение събужда камъка и му придава магическите му свойства, които го правят ценен.

Затова, за да добие анкеритът магически свойства, той трябва да се зареди от обожанието на своя собственик, който го цени и се нуждае да го притежава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest