sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Защо да започнем деня с писане на благодарности

Защо да започнем деня с писане на благодарности

Защо да започнем деня с писане на благодарности
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Благодарността е висша форма на признателност към нещата, които сме призвани да имаме или за които сме преминали определени предизвикателства и сме ги заслужили.

Да сме благодарни, е състояние, в което ние сами избираме дали да попаднем. Неоспорим е фактът, че животът предлага различни перипетии, заради това ние сме изправени пред два житейски избора – да се фокусираме върху негативните аспекти на битието и нашите загуби, или да бъдем благодарни за даровете на живота и да се концентрираме върху тяхната важност.

Стартирането на деня с благодарност е психологическа практика с огромно значение за настройката, състоянието и енергията ни през деня. Прието е, че когато започваме деня с благодарност, то ние го обричаме на позитивизъм. Освен това този навик може да допринесе за повишаване на жизнеността, потискане на агресия и подсилване на имунната система.

Ето как и защо да започнете деня си с благодарност

Благодарност сутрин

Списък с благодарности

Тази психологическа практика е лесна и бърза за изпълнение, но същевременно дава ефективни резултати. Когато се събудите, вземете празен лист и химикал. След това започнете да изреждате нещата, за които сте благодарни.

Не е необходимо да пишете всеки ден едно и също, което е логично, като например семейство, приятели и кариера. По-скоро всяка сутрин се фокусирайте върху различен аспект от битието – благодарност за новата прическа, за новите обувки, за любезните хора в градски транспорт, за по-вкусната гозба на баба и др.

Детайлите са важни и всъщност изграждат много по-обхватно поле за поводи за радост.

Буркан с благодарности

Сутрешни благодарности

Друга практика за стартиране на деня с благодарност е бурканът с благодарности. Това е техника, за която ви е необходим един голям буркан. Можете да го украсите или просто да го надпишете с цветни моливи или боички.

Позиционирайте буркана до своето легло и всяка вечер напишете по няколко неща, за които сте благодарни.

Принципът е да трупате неща в буркана и когато имате лош ден или неприятна сутрин, то да започнете деня си, като отворите буркана и прочетете няколко хубави неща, които ви носят радост.

Събуждане с благодарности

Това е сутрешен ритуал, за който понякога се изисква повече усилия от необходимото. Понякога изминалият лош ден може да ви затрудни в това, да се събудите и да изречете благодарности за нещо. Въпреки това тази практика дава висока ефективност и предполага стартирането на деня с усмивка.

Просто станете, отворете очи и изречете на глас поне 3 неща, за които сте благодарни напоследък. Така ще отместите фокуса от негативното към позитивното мислене и настройка за деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest