Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Кристали и камъни за защита

Кристали и камъни за защита

Кристали за защита
3D куб Ubik за деца и възрастни-20%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
13.60 лв.
Виж ››

От древни времена хората са носили амулети и талисмани за да ги пазят и да им помагат в живота. Днес продължаваме да вярваме, че някои камъни имат добри вибрации и те ни помагат в трудни моменти, защото имат невидима сила да ни пазят от негативни въздействия.

Такива камъни и кристали носим като бижу, като талисман в чантата си или декорираме с него дома си.

Всеки красив кристал, който природата ни е дарила, има своите специфични вибрации. Ето кои от кристали могат да послужат за защита.

Кристали за защита

Кристали за защита в тежки емоционални периоди

В моменти на разочарование и страх от случващото се натрупва отрицателна енергия, която блокира положителните нагласи. В такива моменти черният турмалин е много полезен, защото отблъсква отрицателните вибрации и привлича положителна енергия към нашето енергийно поле. Черният обсидиан пък се смята за добър при справяне с депресивни състояния, докато розовият кварц носи вътрешен мир и любов в живота.

Кристаи за засилване и укрепване на вътрешните сили

Пирит е камък за защита
Снимка: Brett_Hondow/ pixabay.com

За тази цел е нужен пиритът, който може да се съчетае с черния турмалин. Пиритът е красив кристал, който блокира негативната енергия. Подходящ е за хора, които имат нужда да преодолеят страховете си, да повишат своята увереност. Пиритът помага в периоди на дисбаланс в работата или във взаимоотношенията.

Кристали за защита на дома

Домът е лично и съкровено пространство, което също се нуждае от защита. Нужно е добре да се премисли какви да бъдат камъните, които да се изберат с тази цел и как да се разположат. За защита е добър опушеният кварц или черният турмалин, повишаващ енергията на другите камъни, които са наблизо. Мястото на такъв защитник е до входната врата. Тези два камъка са подходящи за декорация и на други помещения, като всеки път, когато се поставят някъде, трябва да им се зададат положителните желания на стопанина на дома.

Камъни за защита от вредното електромагнитно лъчение

Подходящ кристал е галенитът, който привлича славата и успеха. Друга опция за защита е кристалът е шунгит.

Всички камъни за защита трябва да се почистят с вода, която отмива отрицателните енергии и да бъдат заредени с положителна енергия от небесните светила или с подходяща звукова вибрация.

Вижте още кои са кристалите срещу нещастна връзка и кристалите за спокойствие

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest