Лабрадорит - значение и свойства
Labradorit - značenje i svojstvaLabradorite - Meaning and Properties
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Лабрадорит - значение и свойства

Лабрадорит - значение и свойства

лабрадорит - значение и свойства
Снимка: Monika from Pixabay

Една красива легенда разказва как зъл магьосник взел в плен Северното сияние и го затворил в скалите. За да го освободи, един смел воин ударил мощно с копието си по камъка. Сиянието отлетяло в небето, но една част от дългите цветни светлини останала в земята. Това са днешните камъни лабрадорити.

Камъкът е известен в Индия като Соколово око, а в Ориента го наричат Феноменален камък и го носят само в събота. Американските индианци пък го наричали Огнен камък и го пришивали в дрехите си. Камъкът лабрадорит обаче бил открит на остров свети Павел в Лабрадор, Канада, през 1770 година, откъдето идва и името му.

Познат е златист лабрадорит с цвят на шампанско и спектролит - целият сияещ във всички цветове на спектъра. Всеки камък лабрадорит е уникат, няма два еднакви. Сияещ във всички цветове на дъгата, този камък лекува веднага лошото настроение.

Камък лабрадорит е откриван в метеоритите и затова се смята за извънземно чудо. Един качествен камък от този вид сияе в променящи се цветове, а спектролитът е на черна основа.

Това е много силен камък и не бива да се носи произволно от всеки, защото е пагубен за слаби и лоши хора. Този камък не бива нито да се продава, нито да се преотстъпва, той е настроен на енергията на собственика и чуждата енергия ще го обърка. Не бива е да се съчетава с какъв да е друг камък. Подходящи за него са планинският кристал и аметистът.

Лечебни свойства на лабрадорита

На физическо ниво този камък подобрява зрението, успокоява болки в ставите и мускулите. Регулира метаболизма и облекчава простудните заболявания. Помага при менструални болки и умствени разстройства. Предпазва от беди и лоша енергия и е подходящ за хора с трудни професии.

Този камък е много нужен на хора, които са на кръстопът в живота и трябва да изяснят личните си цели.

Магически свойства

Лабрадоритът е камък чародеец. Използват го магьосници и вещици. Той усилва интуицията, развива телепатията и ясновидството. Камъкът може да отвори третото око, влияе добре на коронната и гърлената чакра. Спектролитът пък зарежда с езотерична мъдрост и прочиства аурата. Може да отвори пътя на неподозирани таланти на своя собственик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest