sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Хелиодор - значение и свойства

Хелиодор - значение и свойства

Хелиодор - значение и свойства
Снимка: GemSelect

Хелиодор е красиво название за уникален камък. От гръцки означава Дар от слънцето и това название напълно съответства на камъка. Древните гърци вярвали, че хелиодорът е камък, който кара деня и нощта да се сменят.

По-късно камъкът бил позабравен, но сега се преоткрива отново като чудно природно творение. Кратката характеристика на хелиодора е - твърдост по Моос от 7.5 и шестоъгълна кристална структура.

По външни белези той е жълтата или златиста форма на камъка берил и се е свързвал винаги със Слънцето. Като форма се среща най-често на фини, тънки кристали като тръбички и затова не е особено привлекателен за пазара на скъпоценни камъни.

Може най-често да се открие в компанията на аквамарина в гранитните залежи. Камъни с най-високо качество от вида са откривани в Русия, в Урал. Залежите в Бразилия също са интересни, камъните оттам са бледо жълти, а тези от Мадагаскар са по-наситени. Такива камъни има в Украйна, Намибия и САЩ.

Лечебни свойства на хелиодора

Хелиодорът е подходящо средство на прочистване на организма от токсини. Стимулира вегетативната нервна система и особено областта на слънчевия сплит. Противодейства на напрежението на тялото. Приемът на вода, обогатена с хелиодор, облекчава мускулни крампи.

Психологическите му възможности се простират до създаване на равновесие и смелост, насърчава бистрата мисъл и е много подходящ за амулет за хора, чиято работа е свързана с психологическо натоварване.

Хелиодор , Берил
Снимка: Bespoke Gems

Този високоенергиен кристал е в хармония с хипофизната жлеза и помага за духовно и физическо развитие.

Магически свойства на хелиодора

Този камък подпомага психологическото удобство на своя собственик. Той пази от умишлени психически манипулации. Пречи да бъде източвана енергията на собственика през слънчевия сплит, защото е камък, който много добре работи с трета чакра.

Съветът е да се пази хелиорода на олтара в дома, ако има такъв, или в дрехата за медитация, за да се подпомогнат физическите и психически сили за създаване на духовни връзки.

Хелиодорът не е типичен рожден камък за определен месец, но могат да го ползват родените под знака на зодия Лъв. Който сънува хелиодор, може да се надява на успех и признание в живота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest