sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Родохрозит - какво е и за какво помага

Родохрозит - какво е и за какво помага

Родохрозит
Снимка: starbright / https://pixabay.com/
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Розово-бялата гама на елегантните минерали е добре представена от Родохрозита. Наричат го Камък на любовта и баланса, защото засилва и балансира любовта на всички нива.

Този сравнително нов камък, чиито находища са в Русия, Аржентина, Перу, Южна Африка и САЩ, се среща в оранжево и розово, като цветовете варират от розово-червено до интензивно розово, като има черни петна и жилки. Името произлиза от гръцката дума за розов. Има ивици с различна ширина в нюанси на бялото. Твърдостта му по скалата на Моос е 4.

Мистични свойства на Родохрозит

Този камък осигурява лекото протичане на енергийните потоци, помага да изживеем душевните си вярвания, настройва ни в хармония с вътрешното ни Аз. Това е възможно най-добрият камък за подкрепа на душата. Той съдейства за намиране на най-добрите решения при възникващи противоречия.

С този камък разширяването на съзнанието и разбирането на същността на нещата се постига лесно. Подпомага приемането на всяка нова информация и нейното правилно разчитане и използване.

Лечебни свойства на Родохрозит

Родохрозит - какво е и за какво помага
Снимка: starbright / https://pixabay.com/

Родохрозитът е известен със свойството си да стабилизира кръвното налягане и кръвообращението и се използва при лечение на стеснени артерии. Той е подходящ при мигрена, но само ако лечението продължи подходящо време. При краткотрайни кризи камъкът може да се постави върху мястото на болката или на задната част на главата, докато болката утихне.

Камъкът дава и допълнителна физическа сила и се препоръчва за банята, за да подпомогне пълното отмиване на стреса.

Тъй като е свързан с любовта, камъкът лекува сърдечната чакра и балансира умствените и емоционалните процеси в тялото. Подобрява и съня.

Значение на Родохрозит

Розовият елегантен минерал Родохрозит се асоциира с планетата Марс. Не е определен като рожден камък за определен месец и може да се приеме за такъв по желание.

Зодиакалните знаци, които са най-тясно свързани с него, са Лъв и Скорпион и представителите им могат да изберат камъка за свой талисман, който ще им помогне да осъществят желанията си.

За тези, които вярват в предопределеното в сънищата, важи, че който сънува Родохрозит, има нерешен емоционален въпрос, който го тревожи. Красивият розов камък ще му помогне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest